PIKSI DOBITNIK NAJVIŠE NAGRADE GRADA NIŠA: Stojkoviću statueta Cara Konstantina
Foto: M. S.

Zasluženo

PIKSI DOBITNIK NAJVIŠE NAGRADE GRADA NIŠA: Stojkoviću statueta Cara Konstantina

Fudbal -

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije dobitnik je najviše nagrade Grada Niša, "11. januarr", rečeno je na svečanj sednici Skupštine grada Niša.

Njemu će naknadno biti uručena statueta Cara Konstantina pošto je zbog obaveza morao da odloži dolazak u svoj rodni grad.

- Piksi je postao simbol našeg grada, ali ne samo zbog fudbalskog umeća koje je opšte poznato već i zbog manira i zaista gospodskog ponašanja. S pravom ga igrači zovu mister - čulo se na ovoj sednici.

Stojković je započeo karijeru u niškom "Radničkom", a 1986. godine je prešao u Crvenu Zvezdu da bi kasnije nastupao u francuskoj i Japanu.

Ovogodišnja nagrada "11. januar" u pojedinačnoj kategoriji dodeljena je i jedinom specijalisti tranfuzijske medicine niškog Кliničkog centra, dr Milanu Lazareviću.

Najveće priznanje Grada Niša među kolektivima pripalo 63. padobranskoj brigadi Vojske Srbije, Кlubu privrednika "Naissus" i Centru za socijalni rad “Sveti Sava”.

Nagrada "11. januar" ustanovljena je sredinom devedesetih godina prošlog veka, a to je datum kada je Niš oslobođen od Turaka 1878. godine.

M.S. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track