MELBURN U PRIPRAVNOSTI: Evo od čega zaziru organizatori Australijan opena!
Foto: AP

australijan open

MELBURN U PRIPRAVNOSTI: Evo od čega zaziru organizatori Australijan opena!

Tenis -

I dalje nije poznat epilog sage u Melburnu oko Novaka Đokovića i njegovog učešća na Australijan openu.

Čeka se zvanična odluka a Australijanci su u strahu zbog potencijalnih nereda u Melburnu.

Razlog za to je sukob koji je nastao između pristalica Novaka Đokovića i policije u Melburnu u poslovnoj zoni grada, kada su opkolili automobil u kom su verovali da se nalazi svetski broj jedan prilikom njegovog napuštanja hotela i odlaska na suđenje.

Lokalni mediji konstatuju da su tokom incidenta u ponedeljak lakše povrede zadobile dve osobe.

Ukoliko se desi da Novaku ne bude povučena viza po drugi put, organi reda veruju da će imati pune ruke posla i već je takoreći upaljen alarm.

Otuda se spremaju da organizuju pojačano obezbeđenje kako bi sprečili da dođe do nereda.

Nije neobično da se u Melburnu sukobe navijačke grupe, toga je bilo i ranije na Australijan openu, kada je policija čak izbacivala određene navijačke grupe sa tribina, a korišten je i suzavac.

Na turniru 2007. godine sukobile su se grupe navijača Srba i Hrvata, a i grčki navijači su često dolazili u fokus organa reda i bilo je sukoba i sa njima.

Podsetimo, Federalni sud u Melburnu poništio je odluku Vlade Australije o ukidanju vize najboljem teniseru sveta Novaka Đokovića i naložio njegovo puštanje na slobodu.

Konačnu odluku doneo je sudija Entoni Keli posle saslušanja koje je počelo nešto posle ponoći po srednjoevropskom vremenu.

Iako je sud presudio u Đokovićevu korist, vladin advokat Kris Tran je rekao da bi ministar za imigraciju Australije mogao ponovo da razmotri ukidanje Đokovićeve vize.

Prema zakonu o imigraciji Australije, ministar ima ovlašćenja i diskreciono pravo da ukine vizu iz bilo kog razloga. Tran, međutim, nije precizirao razloge po kojima bi Djokoviću ponovo mogla biti ukinuta viza. Ako bi se to desilo, Đoković bi mogao da dobije zabranu ulaska u Australiju tri godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track