00:34

Sud u Melburnu poništio o deportaciji i ukidanju vize Novaku Ðokoviću

haos

BURNO U MELBURNU: Policija smirivala Novakove navijače! VIDEO

Tenis -

Zvuke Užičkog kola, Đurđevdana i ostalih srpskih pesama prekinuo je automobil koji je izašao na ulicu iz zgrade u kojoj je boravio Novak Đoković.

Sudeći po reakciji srpskih navijača koji već danima bodre najboljeg tenisera sveta, dobre su šanse da je u tom automobilu bio upravo Đoković.

Srbi su se praktično bacali na automobil koji je u jednom trenutku bio prekriven zastavama dok je policija države Viktorija pokušavala da oslobodi put od mase navijača.

U jednom trenuku izbio je ozbiljan incident jer su navijači odbili da se pomere sa puta i propuste pomenuto prevozno pa su pripadnici bezbednosti iskoristili suzavac kako bi rasterali gomilu.

Sve je moglo da preraste u još ozbiljniji incident s obzirom na to da su navijači želeli da nastave obračun sa policajcima koji su i dalje pretili suzavcem.

Na kraju je veliki broj navijača imao problem jer je sprej stigao do njihovih lica, a neki od njih su praktično ležeći na ulici pokušali da izdrže bol.

Podsetimo, već danima traje Novakova drama u Australiji. Sa aerodroma je prebačen u hotel u kom Vlada Australije smešta migrante koji traže azil, a u ponedeljak je odluka o ukidanju vize ukinuta na sudu.

Međutim, iako je sud presudio u Djokovićevu korist, vladin advokat Kris Tran je rekao da bi ministar za imigraciju Australije mogao ponovi da razmotri ukidanje Djokovićeve vize. Prema zakonu o imigraciji Australije, ministar ima ovlašćenja i diskreciono pravo da ukine vizu iz bilo kog razloga.

Tran, medjutim, nije precizirao razloge po kojima bi Djokoviću ponovo mogla biti ukinuta viza. Ako bi se to desilo, Djoković bi mogao da dobije zabranu ulaska u Australiju tri godine.

1 / 18 Foto: Printscreen

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track