ZVANIČNO! IGOR KOLAKOVIĆ NOVI SELEKTOR ODBOJKAŠA SRBIJE: Ponovo na klupi Orlova!
Foto: Starsport

povratak

ZVANIČNO! IGOR KOLAKOVIĆ NOVI SELEKTOR ODBOJKAŠA SRBIJE: Ponovo na klupi Orlova!

Ostali sportovi -

Odbojkaški savez Srbije (OSS) imenovao je za novog selektora muške reprezentacije Igora Kolakovića.

Odbojkaška muška reprezentacija Srbije nema selektora od 23. oktobra 2021. godine, kada je OSS saopštio da je raskinuo saradnju sa Slobodanom Kovačom.

Prema saznanjima Kurira, najbliži mestu selektora trenutno je Igor Kolaković, a danas su te tvrdnje i potvrđene.

Igor Kolaković
foto: Starsport

Predsednik OS Srbije Zoran Gajić govorio je ranije da će muška reprezentacija dobiti novog selektora u januaru. Igor Kolaković nije slobodan, radi kao trener Varte u Poljskoj, gde trenira srpskog reprezentativca Uroša Kovačevića. Kolaković, rođeni Podgoričanin, uvek je isticao da mu je bila čast da vodi nacionalni tim.

"Pre svega želim da se zahvalim OSS-u na čelu sa predsednikom Zoranom Gajićem i generalnim sekretarom Ivanom Kneževićem na ukazanom poverenju, da nakon sedam godina ponovo vodim nacionalni tim do još jedne Olimpijade", rekao je Kolaković, preneo je OSS.

Igor Kolaković bio je selektor Srbije u periodu od 2006. do 2014. godine. Bio je evropski šampion sa Srbijom 2011. godine, dok je bronzu osvojio 2010. na SP u Italiji. U Svetskoj ligi dva puta je bio drugi 2008. i 2009. godine, dok je treći sa Srbijom bio 2010. godine. Sa nacionalnim timom još dva puta je bio treći na EP, 2007. i 2013. godine. Uspehe je imao i kao selektor reprezentacije Irana, a taj državni tim napustio je zbog pojave koronavirusa.

Igor Kolaković
foto: Starsport

Srpsku odbojkašku mušku reprezentaciju ove godine očekuju utakmice u Svetskoj ligi, ali i Svetsko prvenstvo koje će biti održano u Rusiji od 26. avgusta do 11. septembra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track