TERZA GRMEO U SVLAČIONICI: Svi su protiv ZVEZDE, izjava Vučelića, poklopila se sa selektorovom, sve je OK kad je Partizan prvi!!!
Foto: Zorana Jevtić, Starsport

rat se nastavlja

TERZA GRMEO U SVLAČIONICI: Svi su protiv ZVEZDE, izjava Vučelića, poklopila se sa selektorovom, sve je OK kad je Partizan prvi!!!

Fudbal -

Generalni direktor crveno-belih održao motivacioni govor fudbalerima

Fudbaleri Crvene zvezde započeli su pripreme za novu sezonu. Igrače su u svlačionici pozdravili direktori Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela, predsednik Svetozar Mijailović i trener Dejan Stanković.

Zvezdan Terzić održao je motivacioni govor fudbalerima Crvene zvezde sa samo jednim ciljem, da osvoje titulu. Nije se libio da potkači predsednika FSS, selektora reprezentacije, ali i uzvrati na prozivku Milorada Vučelića, prvog čoveka Partizana.

- Momci, kao što tradicija nalaže, da vam poželim dobrodošlicu, čestitam Novu godinu i poželim sve najlepše vama i vašim porodicama. Malo je neobično da pričam ovo posle mnogo okupljanja koja smo imali zajedno, ali sada se viđamo u malo drugačijoj situaciji u kojoj imamo pet bodova manje od večitog rivala. Ranije je sve ovo bilo veselo, zdravlje, sreća i slušajte trenera, ali sad vam kažem da nas čeka „pakao“ do kraja sezone. U velikoj meri smo mi krivci što smo doveli sebe u ovu situaciju da imamo nikad boljeg trenera i nikad bolji tim, a pet bodova zaostatka. Nemamo lagodnu situaciju da imamo 10-15 bodova više kao ranije, već je stvar takva da do 26. maja nema slobodnog dana. Moramo da budemo pravi i ispravni, a kvalitet nije sporan. Spremite se na odricanja, budite ozbiljni, muškarci, bez obzira na minus pet. Nama je jedina obaveza - titula - rekao je Terzić i nastavio:

- Biće mnogo teško, videli ste šta se dešava, gde predsednik Partizana (Milorad Vučelić op.a.) hvali suđenje, a sve se to poklapa sa izjavama selektora reprezentacije Srbije (Dragan Stojković op.a.) koji se pita mnogo više nego što bi trebalo u Fudbalskom savezu Srbije, na čijem čelu je čovek iz Partizana (Nenad Bjeković op.a.). Moramo biti jaki, jači nego ikad i pokazati da zaslužujemo titulu. Njima je sada sve potaman, jer je večiti rival prvi, a mi imamo bodovni zaostatak. Budite svesni da nas čeka težak posao. Nikad nisam bio pun samopouzdanja kao danas, jer nikada nisam bio zadovoljniji kvalitetom tima koji imamo sad. Sve je u našim rukama, ima još da se igra, a ubeđen sam da ćemo biti šampioni. Srećno!

Sportski direktor Mitar Mrkela rekao je da igrači moraju da obrate pažnju u na vlastito ponašanje.

- Prošla godina nam je bila uspešna, upoznali smo svu lepotu i težinu igranja u Zvezdi. Imamo odličnu Evropu, ali i pet bodova manje od Partizana. Titula je apsolutni prioritet. Svako od nas treba da pogleda u sebe i vidi gde smo to grešili. Da obratimo pažnju i na privatni život.

Predsednik kluba Svetozar Mijailović dao je jasne smernice fudbalerima šta treba da urade kako bi odbranili oba trofeja.

- Ostvarite ono što je pred vas postavljeno. Verujemo svi u tim, u rad našeg trenera, nastojte da opravdate poverenje koje smo vam dali. Ovaj tim je ostvario rekorde koji nisu odavno zabaleženi u Crvenoj zvezdi. Šteta bi bilo da to ne potvrdimo ove godine.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track