TRAGEDIJA LUKE MILIVOJEVIĆA, KAPITENA KRISTAL PALASA: Smrt oca još ne mogu da prebolim, poremetio me je odlazak MOG ĐIĐIJA
Foto: Starsport©

drži se, majstore

TRAGEDIJA LUKE MILIVOJEVIĆA, KAPITENA KRISTAL PALASA: Smrt oca još ne mogu da prebolim, poremetio me je odlazak MOG ĐIĐIJA

Fudbal -

Iskusni fudbaler ima jednu od najtežih sezona u karijeri

Luka Milivojević, nekadašnji reprezentativac Srbije i kapiten Kristal palasa, gotovo da ove sezone i ne igra za klub iz Londona. Iznenadna smrt oca Srđana je nešto sa čime se rođeni Kragujevčanin i danas teško miri.

Jedna od najtežih sezona za sjajnog fudbalera, teža i od onih kada je bio skrajnut u Crvenoj zvezdi zbog dolaska Luisa Garida, ili kada je bio van dometa trenera u Anderlehtu.

Luka Milivojević
foto: Profimedia

Poznavajući Luku Milivojevića (30), verujemo da će iz cele situacije izaći jači. Međutim, činjenica da je kao kapiten Kristal palasa ove sezone upisao samo 11 utakmica, u kojima je većinu ulazio sa klupe naterala je engleske novinare da potraže objašnjenje.

- Veoma čudna sezona. Propustio sam dobar deo priprema, a na početku takmičarske godine ostao sam i bez oca. Bio sam u veoma teškoj situaciji - rekao je Milivojević.

Luka Milivojević
foto: Profimedia

Srbin je kod sera Roja Hodžsona bio nezamenjiv u startnih 11, plus siguran izvođač penala. Dolaskom Patrika Vijere u klub Milivojević je pao u drugi plan. Uz to se nadovezala smrt oca Srđana 11. avgusta prošle godine.

Luka Milivojević
foto: Printskrin/Facebook

Popularni Điđi bio je najvažnija osoba u odrastanju Luke Milivojevića, čovek koji ga je naučio da ceni fudbal i voli Crvenu zvezdu. Koliko je Luka voleo oca, najbolje svedoče reči koje je napisao povodom njegove smrti.

- Bio si mi sve u životu i nada i volja i ponos i uspeh i radost! Sa tobom pored mene uvek mi je bilo lakše za sve! Ponosiću se tobom celog života gde god bio, jer si ti takav bio. Čast mi je i privilegija bila imati takvog oca, uzora, domaćina, prijatelja uz sebe, koji je u svakom trenutku znao prave vrednosti života, a to su samo porodica i prijatelji! Pored tebe svi su imali onoliko koliko je bilo, ali je uvek bilo za sve. O tebi bih mogao da pišem danima, o tvojim savetima, o pozitivi, o ljubavi, o tebi kao čoveku, sta si sve prošao, gde si sve bio i kakav si čovek bio, šta si me sve naučio! Čuvaj mi se Điđi moj, gde god da si, Ljudino moja - voli te tvoj sin Luka

Luka Milivojević
foto: Profimedia

S bolom u srcu za ocem Luka Milivojević pokušava da se vrati u prvi tim Kristal palasa.

- Pokušao sam da se dovedem u najbolju formu i trudim se da budem fokusiran. Uvek sam tu za tim, menadžer trenutno koristi druge igrače, ali kao kapiten, kada treba da prolaziš kroz teške situacije, uvek treba da budeš jak i da pokažeš primer ostalim momcima. Razmišljam samo da svaki trening odradim kako treba, da dam sve od sebe i da budem dobar primer saigračima, posebno u teškim momentima.

Luka Milivojević
foto: Profimedia

Luka Milivojević ima ugovor sa Kristal palasom do juna 2023. godine. Uvek je isticao da bi voleo da karijeru završi u Crvenoj zvezdi. Eksplodirao je u Olimpijakosu, pa ga je Roj Hodžson 2017. godine za 14.000.000 evra doveo iz Pireja u Premijer ligu. Otada, pa sve do ove sezone bio je nezamenjiv u timu iz Londona, upisavši 143 utakmice, uz 27 golova.

- Trudim se da uvek budem realan. Skoro devet sezona sam igrao konstantno preko 30 utakmica po sezoni i veoma sam zahvalan što sam bio zdrav i bez povreda. Nažalost, ovog leta nisam imao mnogo sreće. Dva puta tokom priprema sam se povredio, ali razumem sve ovo i trudim se da dam sve od sebe za klub i navijače - istakao je Milivojević.

Luka Milivojević, Aleksandar Mitrović
foto: Printskrin/Facebook

Iskusni fudbaler u Londonu slobodno vreme provodi sa porodicom, suprugom Milicom, ćerkom Ivom i sinom Mihajlom. Najviše se druže sa kumom Aleksandrom Mitrovićem, napadačem Fulama i njegovom familijom.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track