TRIO SRBA NA CENI: Kostića bi Inter, Veljkovića Hofenhajm, dok se Arsenal i Juve otimaju za Vlahovića, CENA 107 MILIONA EVRA!
Foto: Profimedia, EPA, Shutterstock

ozbiljni igrači

TRIO SRBA NA CENI: Kostića bi Inter, Veljkovića Hofenhajm, dok se Arsenal i Juve otimaju za Vlahovića, CENA 107 MILIONA EVRA!

Fudbal -

Fudbaleri digli cenu igrama u srpskoj reprezentaciji u kvalifikacijama za Mundijal

Veliki broj srpskih fudbalera ove zime mogao bi da promeni sredinu. Evropski mediji najviše pišu o selidbi Filipa Kostića iz Ajntrahta u Inter, Miloša Veljkovića iz Verdera u Hofenhajm i Dušana Vlahovića iz Fjorentine u Juventus ili Arsenal.

Očigledno je da su reprezentativci Srbije više poštovani posle uspeha nacinalnog tima i direktnog plasmana na Mundijal u Kataru. Sjajne partije i pobeda u Lisabonu nad Portugalom ima težinu, a ona se reflektuje na tržištu.

Filip Kostić
foto: Profimedia

"Nero-azuri" su ozbiljno zagrizli za Filipa Kostića, jer znaju da je nezadovoljan u Frankfurtu i da želi iskorak u karijeri. Trener Simone Inzagi naredio je menadžmentu ofanzivu na Srbina, a u ceo projekat uključen je i Aleksandar Kolarov, koji odlično poznaje Kostića i koji bi uskoro trebalo da zauzme mesto u stručnom štabu Intera. Cena za Srbina je 25.000.000 evra.

Miloš Veljković
foto: EPA/DAVID HECKER

Još jedan reprezentativac Srbije je na ceni. Miloš Veljković bi mogao da se vrati u Bundesligu ove zime, jer bi njegov Verder trebalo da prihvati ponudu Hofenhajma. U igri je i Union Berlin, međutim cena od 12.000.000 evra je ono što koči zaključenje posla. Hofenhajm želi Veljkovića da dovede na šestomesečnu pozajmicu, a onda da ga otkupi na leto.

Roko Komiso, Fiorentina, Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Nema dana, a da italijanski mediji ne napišu neki tekst o Dušanu Vlahoviću. Snažni srpski centarfor odbio je ponudu Fjorentine za produžetak saradnje, ali je nastavio da teroriše protivnike u Seriji A. Posle Arsenala koji za njega daje 80.000.000 evra, u igru je ušao Juventus, međutim "Stara dama" iz Torina još nije izašla sa sumom, kojom želi da privoli čelnike kluba iz Firence na saradnju. Ono što italijanski mediji nagađaju jesu primanja Vlahovića u Juventusu, koja bi išla do 7.000.000 evra po sezoni, što znači skoro deset puta više od sadašnje plate. Mladi fudbaler trenutno ima 800.000 evra godišnje u Firenci, a od kluba je odbio 4.000.000 po sezoni, kada mu je nuđen novi ugovor.

Sergej Milinković-Savić
foto: EPA/FEDERICO PROIETTI

Sergej Milinković-Savić je još jedan o srpskih fudbalera koji je predmet interesovanja velikih klubova. Mančester junajted, Čelsi, PSŽ i Real skautirali su srpskog reprezentativca. Sergej i njegov menadžer Mateja Kežman održali su sastanak sa direktorom Lacija Iglijem Tareom i dogovorili da Srbin može da napusti Rim samo u slučaju visoke ponude.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track