IDEJA DEJANA STANKOVIĆA POČELA DA SE OSTVARUJE: Andrija Radulović položio prvi ispit na mestu LEVOG BEKA, Rodić IMA zamenu!
Foto: FK Crvena Zvezda, Beta/Branislav Božić

utisci iz turske

IDEJA DEJANA STANKOVIĆA POČELA DA SE OSTVARUJE: Andrija Radulović položio prvi ispit na mestu LEVOG BEKA, Rodić IMA zamenu!

Fudbal -

Mladi fudbaler odigrao izuzetnu utakmicu protiv Maribora, demonstrirao brzinu i eksplozivnost, kao i upotrebljive centaršuteve

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su prvu prijateljsku utakmicu na pripremama u Turskoj. Utakmica protiv Maribora završena je rezultatom 1:1 (1:1), a lider slovenačkog prvenstva pokazao se kao ozbiljan i tvrd protivnik.

Andrija Radulović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Prema svemu viđenom, posebno u drugom poluvremenu, jasno je da trener Crvene zvezde Dejan Stanković ima zamisao da od Andrije Radulovića napravi modernog i moćnog levog beka. Mladi fudbaler koji je do sada igrao kao krilo, mogao bi da bude pravo otkrovenje crveno-belih u Antaliji na novoj poziciji.

Andrija Radulović
foto: FK Crvena Zvezda

Demonstrirao je Andrija Radulović protiv Maribora svoju eksplozivnost i brzinu, kao i driblinge. Prosto je bio neuhvatljiv za protivničke igrače koji su se menjali na njemu. Upućivao je sjajne i upotrebljive centaršuteve iz prekida, ali i iz trka, što je dosad bilo nezamislivo za domaće igrače. Nekoliko puta je prosto pogađao Milana Pavkova, ali rasni strelac nije bio koncentrisan da ove Radulovićeve "kifle" pretvori u golove. Evidentno je da savete koje dobija od trenera Dejana Stankovića i novog člana stručnog štaba Nenada Sakića sa kojim radi upija i koristi na terenu.

Andrija Radulović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Mladi Andrija Radulović iza sebe ima uspešnu polusezonu u Grafičaru gde je uglavnom igrao po desnoj strani, za razliku iz omladinske škole Crvene zvezde gde je bio levi spoljni, neretko i polušpic. Očigledno je da Kotoraninu prija nova pozicija i da je spreman da odgovori na sve taktičke zamisli Dejana Stankovića. Očistio je glavu od bubica da ode u inostranstvo, izlečio se od mononukleoze, spreman da se ustali u startnih 11 Crvene zvezde. Videćemo u nastavku priprema koliko mladi fudbaler može, ali prema onome što je pokazao protiv Maribora, ima ozbiljan potencijal, na opštu radost svih u klubu.

Andrija Radulović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Milan Rodić od dolaska u Crvenu zvezdu nije imao pravu konkureciju na poziciji levog beka, tačnije od leta 2017. godine. Sada je izgleda u Andriji Raduloviću dobio ozbiljnog takmaca. Brzinske sposobnosti i precizan centaršut omladinskog reprezentativca Srbije otvaraju Dejanu Stankoviću mogućnost da tokom proleća forsira formaciju sa trojicom štopera i dva eksplozivna boćna igrača.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track