PARTIZAN PORAŽEN U TURSKOJ: Istanbul bolji od crno-belih na pripremama u Antaliji!
Foto: FK Partizan

pripremni meč

PARTIZAN PORAŽEN U TURSKOJ: Istanbul bolji od crno-belih na pripremama u Antaliji!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana poraženi su od turskog Bašakšehira u drugoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Beleku rezultatom 1:0

Jedini gol na meču postigao je Aleksandar Epuranu u 45. minutu.

Senku na ovaj meč bacila je povreda Danila Pantića, koji je posle samo nekoliko minuta igre morao da napusti teren.

"Izgleda da se teže povredio. Sačekaćamo još detalje, ali ne izgleda dobro, tako smo svi tužni zbog toga", rekao je Stanojević za Arenu sport posle utakmice.

Govoreći o samoj utakmici, Stanojević je naveo da je bila "prava takmičarska".

"Oni su u početku dominirali više, mi smo imali dobre tranzicije, nisu nas ugrožavali, iz prekida su nam dali dali gol... Nije bilo mnogo šansi, ali je bila prava takmičarska utakmica. Zadovoljan sam generalno. Vratili su se posle dužeg vremena Natho i Marković, tako polako sklapamo ono što nam je potrebno", rekao je on.

Upitan da li je možda ovo bila prejaka utakmica posle sedam dana priprema, Stanojević je rekao da jeste, ali da crno-beli nemaju mnogo vremena.

"Sigurno da jeste, oni su u ritmu... Sledi nam jaka utakmica i protiv Dinama iz Moskve... Kratke su pripreme, ali već 12. februara nam počinje prvenstvo, pa Evropa, tako da moramo tako", rekao je Stanojević.

Crno-beli će u narednoj pripremnoj utakmici igrati protiv Dinama iz Moskve.

Partizan - Bašakšehir 0:1, drugo poluvreme:

Utakmica je završena.

70' I Marković se našao u dobroj šansi, ali je šutirao pored gola, a u međuvremenu trener crno-belih Aleksandar Stanojević odlučio je da napravi nekoliko izmena u svom timu.

59' Dobra akcija Lazara Markovića i Gomeša koji je šutirao iz teške pozicije. Nakon odbrane golmana jedan defanzivac Bašakšehira je uspeo da izbaci loptu ispred Jovića.

51' I u prvom poluvremenu su ekipe pretile direktnim udarcima iz slobodnog udarca. Novu dobru poziciju Bašakšehiru omogućio je prekršaj koji je napravio Saša Zdjelar. Ipak, nema promene rezultata.

Prvo poluvreme:

45' Šteta za samu završnicu prvog dela igre... Odličan ritam u prvom poluvremenu nažalost je ostao u senci povrede Danila Pantića i loše reakcija odbrane crno-belih kod pogotka turske ekipe.

44' GOOOL! Praktično prva prava šansa na utakmici pretvorena je u gol. Loše je reagovala odbrana crno-belih na korneru, što je iskoristio iskusni Aleksandru Epureanu koji je ostao sam pred golom Stevanovića.

39' Intezitet kojim fudbaleri obe ekipe ulaze u duele poprilično je visok, praktično kao da se ne radi o pripremnoj utakmici.

27' Odlične pozicije na obe strance, prvo je Bašakšehir imao slobodan udarac, zatim i Partizan. Natho je šutirao pored gola.

18' Dobra situacija pred golom Partizana i dobra reakcija golmana Stevanovića nakon udarca Tolge Cigerčija sa distance.

Rikardo Gomeš, Partizan
foto: FK Partizan

15' Bez većih uzbuđenja na početku utakmice, ali odličan ritam utakmice.

8' Problem na startu za crno-bele. Danilo Pantić je nakon jednog duela ostao na travi želeći se na povredu. Sudija je prekinuo utakmicu, lekari su ušli na teren, a kreativac crno-belih morao je posle nekoliko minuta da napusti igru.

Umesto njega je na terenu Nemanja Jović.

Problemi za Pantića
Problemi za Pantićafoto: Screenshot

1' Počela je utakmica u Beleku.

Poznati su i sastavi dve ekipe:

Partizan: Stevanović – Urošević, Vujačić, Saničanin, Živković – Zdjelar, Jojić – Natho, Pantić, Menig – Gomeš.

Bašakšehir: Babakan – Paula Žunior, Duarte Da Silva, Epuranu, Kaldirim, Aleksić, Čadli, Ozkan, Turuc, Cigerči, Okaka.

Nakon trijumfa nad makedonskom Tikvešom, izabranici trenera Aleksandra Stanojevića odmeriće snage sa turskim superligašem Bašakšehirom.

Očekuje se da će Partizan protiv turskog tima izaći u gotovo najjačem sastavu. Povratnik Ljubomir Fejsa sigurno neće biti u kombinaciji za ovaj meč, pošto se tek u sredu uveče priključio timu.

Bašakšehir je trenutno na osmoj poziciji u elitnom turskom šampionatu, a jedan od najboljih igrača tima je srpski fudbaler Danijel Aleksić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track