U SRCU SAM SRPKINJA! Francuskinja osvojila Melburn pa uzviknula: IDEMO BRE!
Foto: Profimedia

PONOSNA NA KORENE

U SRCU SAM SRPKINJA! Francuskinja osvojila Melburn pa uzviknula: IDEMO BRE!

Tenis -

Kristina Mladenović francuska teniserka srpskog porekla osvojila je titulu u miksu u Melburnu zajedno sa hrvatskim teniserom Ivanom Dodigom

Pobedu u Melburnu proslavila je srppskim pokličem" Idemo bre ",što nije ni tako čudno s obzirom da Kristina vuče srpske korene i ima jako zanimljivu životnu priču.

Njen otac Dragan je bio poznati rukometaš rođen na Kosovu i Metohiji, dok je njena majka Dženita Helić rođena u Prijepolju i profesionalno se bavila odbojkom.

Kristina je pre nekoliko godina u jednom intervjuu otkrila da je njena majka izabrala da ode u Francusku, a sve to događalo malo pre rata u bivšoj Jugoslaviji.

Tako se mala Kristina rodila u Francuskoj

Inače, Kristin otac Dragan bio je saigrač sa Brankom Karabatićem, ocem legendarnog Nikole Karabatića, jednog od najboljih rukometaša svih vremena i takođe sportistom koji nastupa pod zastavom Francuske.

"Kada je moj otac otišao 1991, u Jugoslaviji još nije bilo rata. Moja majka je ostala u Srbiji, ali je uprkos svemu odlučila da prati ljubav. Tata je potpisao za Dankerk, a posle je imao ponudu iz Nemačke. Nacrtala sam mu crtež kojim sam objasnila da mi se sviđa u mojoj školi i tako smo ostali u Francuskoj. Posle, kada sam pokazala talenat u tenisu, ostali smo u Francuskoj zbog mene, pričala je Mladenovićeva 2017. godine

O svom poreklu, Mladenovićeva priča sa ponosom, ali ističe da nikada nije postojala realna šansa da nastupa pod zastavom Srbije.

"Ja sam dvojne nacionalnosti, ali nemam srpski pasoš jer ga nisam obnovila. Srbi su me zvali, ali nikada nije bilo pitanje da li ću igrati za Srbiju, iako sam ponosna na moje korene. Ovde sam rođena i nikada nisam živela u bivšoj Jugoslaviji. Tata je postao naturalizovani Francuz vrlo brzo. U mojoj glavi, ja sam Francuskinja, a u srcu sam Srpkinja", ističe Kristina.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track