ZVEZDIN GOLGETER MOGAO U PARTIZAN?! Znali smo i tad da je dobar igrač, Rikardo je bio prva opcija, nismo pogrešili!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

otkriveno

ZVEZDIN GOLGETER MOGAO U PARTIZAN?! Znali smo i tad da je dobar igrač, Rikardo je bio prva opcija, nismo pogrešili!

Fudbal -

Leta 2021. godine je Rikardo Gomeš stigao u Partizan po drugi put, a samo nedugo nakon toga Crvena zvezda je potpisala ugovor sa jednim napadačem.

U pitanju je Ohi Omojuanfo, Norvežanin sa kojim je sklopljen dogovor da u Beograd stigne tek u januaru 2022. godine.

A pomalo šokantno je otkriće da je Ohi vrlo lako mogao da završi u Humskoj umesto u Ljutice Bogdana.

O tome je govorio Zdravko Popović skaut Partizana koji je otkrio da je golgeter iz Norveške bio jedna od opcija za napad Parnog valjka.

- On je bio jedan od igrača koje smo mi u julu mesecu skautirali. Znate kako to ide, nama pošalju nekoliko igrača i nas nekoliko sednemo i tada smo se složili da je Ohi dobar igrač, ali Rikardo je bio prva opcija i mislim da nismo pogrešili - rekao je Popović za TV Arena sport.

Rikardo Gomeš
foto: Starsport

I definitivno nije Partizan pogrešio. Rikardo Gomeš je imao fantastičan učinak u jesenjem delu sezone.U Super ligi je postigao 18 golova i najbolji je strelac.

Međutim, moraće u istom ritmu da nastavi na proleće jer će crveno-beli ojačani pokušati da stignu prednost Partizana koja trenutno iznosi pet bodova. Ohi je na dva pripremna meča postigao isto toliko golova i tako nastavio sjajnu golgetersku formu nakon što je u prvenstvu Norveške za Molde postigao 27 golova na 29 utakmica.

Popović ipak veruje da će Partizan na kraju sezone slaviti titulu.

- Imate dva derbija koja mogu i ne moraju da odluče. Mislim da se Zvezda malo i uljuljkala i izgubila bodove neplanirano. Mi smo željni kao nikad, četiri godine je post. Nismo skoro bili bliži i mislim da je svima u klubu to jasno. Kako sam načuo neki igrači su upravo zbog toga i ostali. Ima još dosta da se igra, jako težak raspored na početku. Ide Radnički, pa Sparta, pa Kragujevac, pa opet Sparta, onda derbi... Ako se prođe Sparta nastavlja se i u Evropi. Zvezda je pošteđena toga pa joj je sa te strane lakše - poručio je skaut Partizana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track