SRPSKI FUDBAL SE PODIGAO! PREVASHODNO ZBOG ZVEZDE, A ONDA I PARTIZANA: Sada čak i igrače Lučana gledaju VELIKI KLUBOVI
Foto: FK Čukarički

sUPERLIGA

SRPSKI FUDBAL SE PODIGAO! PREVASHODNO ZBOG ZVEZDE, A ONDA I PARTIZANA: Sada čak i igrače Lučana gledaju VELIKI KLUBOVI

Fudbal -

Srpski fudbal čeka izuzetno uzbudljiva godina. Završetak tekuće sezone, učešće večitih u evrokupovima, kruna svega je nastup reprezentacije na Mundijalu. A, od jula kreće Superliga sa nikad većim ulogom - direktan plasman u LŠ, mesto u kvalifikacijama za LŠ, a trećeplasirani tim čeka sigurna grupna faza, bar, Lige konferencije.

- Mora da se kaže tome su doprineli, prevashodno Zvezda, a onda i Partizan. Bravo za Zvezdu i Partizan. Mi ostali smo po nešto doprineli, uzeli po neke bodove. A, i kada pogledamo koliiko ljudi ulažu malo nam se i vratilo. Iskreno da nam se nije desilo, mogli bi katanac u bravu da stavimo. Srpski fudbal se podigao, to je potpuno jasno - kaže Vladimir Matijašević.

Čukarički
foto: Fk Čukarički

Direktor Čukaričkog svestan je u težinu misije dođe do jednog od prva dva mesta.

- Sigurno ćemo se boriti, naravno to nije realno, kao što nije bilo ni prethodnih deset godina. Ne odstujemo. Daj Bože.

Realnost je, ipak, bitka za poziciju tri.

- Vojvodina, Radnički Niš, TSC, Spartak, Mladost Lučani, mi... Ulog jeste ogroman, tri miliona evra i još preko toga, to je skoro naš budžet. Zato i ostavljamo kostur tima i ako neko ode dovešćemo prave zamena da se borimo za to mesto.

Bolji dani za srpski fudbal dolaze zbog uspeha reprezentacije, ali i rezultata klubova na evrosceni.

- Ranije je bilo nemoguće da igrača iz Lučana gledaju veliki klubovi, danas se to dešava. Malog Gordića gledaju veliku klubovi, da li će oni platiti 200.000, 800.000 ili milion, to je već politika kluba i razgovori. I ti Lučani su počeli da ubacuju mlađe igrače, ranije je u uvek tu bilo iskustvo. Bez mladih igrača nema prodaje, igre... Oni uvek donose najviše.

Kurir sport / M. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track