ĐOKOVIĆEV LIK NA MAJORKI: Nadalovi sugrađani koristili Novaka za protest protiv kovid propusnica VIDEO
Foto: Screenshot/Twitter

španija

ĐOKOVIĆEV LIK NA MAJORKI: Nadalovi sugrađani koristili Novaka za protest protiv kovid propusnica VIDEO

Tenis -

Mediji u Španiji su u subotu izveštavali o prostestu koji je na Majorki organizovala "Balearska akcija".

Među njima je i lokalni portal "majorcadailybulletin.com" koji je pisao o nekim detaljima skupa na kojem su okupljeni čak istakli lik Novaka Đokovića.

- Nacionalna policija je procenila da je oko 4.000 ljudi bilo deo marša u znak protesta protiv kovid pasoša. Sa temom "Balearski marš do slobode", protestanti su išli od Pokojo Parka do hotela Born gde su postavili Novaka Đokovića kao poster. Oni su kao razlog protesta protiv kovid pasoša naveli kršenje osnovnih prava. Marš je prošao bez incidenata, a iako je obavezno nošenje maski, samo su je neki od demonstranata imali - navedeno je na pomenutom sajtu.

Ovo nije prvi put da se tokom protesta koristi činjenica da je Novak Đoković prošao kroz dobro poznatu sitauciju u Australiji. Najpoznatiji slučajevi pominjanja srpskog tenisera zabeleženi su u Parizu i Buenos Ajresu, kada su građani takođe bili nezadovoljni odlukama svojih Vlada.

Svakako, do slučaja na Majorki, inače ostrvu na kojem je rođen Rafael Nadal, nisu u javnosti viđene slične scene i korišćenje Đokovića na ovaj način.

Iago Negurela zadužen za odnose sa javnosti u Vladi nedavno je poručio da kovid pasoši treba da posluže kao "motivacija gražanima da prime vakcinu".

- To je mehanizam koji štiti ljude i do sada je dao dobre rezultate, tako će i da ostane.

Kovid propusnice su potrebne za ulatak u kafiće, restorane, noćne klubove, bioskope, pozorišta, teretane...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track