VLAHOVIĆU ŽELIM GOLOVE I TITULE! Božinov prognozira: Dušan može da osvoji Zlatnu loptu, zameniće Ronalda i Mesija!
Foto: FK Juventus Tviter, Starsport

duci menja mesija i ronalda

VLAHOVIĆU ŽELIM GOLOVE I TITULE! Božinov prognozira: Dušan može da osvoji Zlatnu loptu, zameniće Ronalda i Mesija!

Fudbal -

Nekadašnji fudbaler Partizana Valeri Božinov, govorio je o Dušanu Vlahoviću i njegovom transferu u Juventus.

Srpski fudbaler je izazvao burne reakcije navijača Fiorentine prelaskom u ekipu iz Torina koju u Firenci očigledno ne vole. Problem sada prave i zdravstvene vlasti Firence koje žele da tuže Vlahovića.

Nekadašnji bugarski reprezentativac se prisetio vremena kada je nosio crno-beli dres, kada je i upoznao novog napadača Juventusa.

- Kada je Vlahović došao na prve pripreme Partizana sa seniorima, imao je nepunih 16 godina. Već tada je govorio da će biti top igrač i Ibrahimović sa Balkana. Zamislite toliko samopouzdanje dečka od 15 ili 16 godina. Verovao je u svoje kvalitete od prvog trenutka kada sam ga upoznao. Za sve što je rekao bio je u pravu - rekao je Božinov za Informer.

Dušan Vlahović
foto: Starsport

Tridesetpetogodišnjak je na startu karijere i sam nosio dres Fiorentine, a otkrio je da su ga iz zog kluba kontaktirali pre nego što su na leto 2018. godine završili transfer Vlahovića iz Partizana.

- Pre nego što je Fjorentina kupila Dušana, zvao me je Panteleo Korvino, direktor italijanskog kluba. Pitao me je šta mislim o Vlahoviću i rekao sam mu da nemam apsolutno nikakvu dilemu da treba da kupe njega i Nikolu Milenkovića. Sve što sam rekao desilo se i nisu pogrešili ni oni ni ja.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Potom je Božinov ispričao i anegdotu vezanu za osvajača Zlatne lopte iz 2003. godine. Pavel Nedved je tada bio ispred Tjerija Anrija, Paola Maldinija, Andreja Ševčenka, Zinedina Zidana i drugih legendarnih fudbalera, a Bugarin je dobio priliku da dodirne trofej.

- Duciju sam pre tri dana čestitao rođendan i transfer. Ispričao sam mu da sam u toku mog boravka u Juventusu bio cimer sa Pavelom Nedvedom, sadašnjim potpredsednikom Juventusa i osvajačem Zlatne lopte. Imao sam sreću da u njegovom domu vidim, dodirnem i poljubim Zlatnu loptu. Rekao sam Dušanu da zamoli Nedveda da i njemu pokaže taj trofej. Samo da ga vidi i dodirne, a kasnije ga možda i osvoji. Nikad se ne zna, u fudbalu je sve moguće. Ducijevo vreme dolazi, ako nastavi da trpa golove kao dosad, što da ne bude najbolji igrač sveta. Mesi i Ronaldo su i dalje neprikosnoveni, ali neće ni oni igrati doveka. Dolaze nove zvezde, a Vlahović je svakako među njima. Želim mu golove, Skudeto, Ligu šampiona i Zlatnu loptu - zaključio je Božinov.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track