CRVENA ZVEZDA JE OPET VELIKA, TERZIĆ ZA KURIR PORUČUJE: Milan kupuje na Marakani, a mi od Bajerna! Tek nam slede bolji dani
Foto: Printscreen/Instagram, Nemanja Nikolić, FK Bajern

ozbiljan posao

CRVENA ZVEZDA JE OPET VELIKA, TERZIĆ ZA KURIR PORUČUJE: Milan kupuje na Marakani, a mi od Bajerna! Tek nam slede bolji dani

Fudbal -

Generalni direktor ponosan na učinak u zimskom prelaznom roku, na transfere Marka Lazetića i Nemanje Motike

Odavno se nije desilo da neki klub iz Srbije proda igrača u Milan, a drugog kupi iz Bajerna. A, upravo je to uradila Crvena zvezda ove zime, kada je Marka Lazetića za 5.500.000 evra prodala u Milan, a onda za 1.500.000 evra kupila Nemanju Motiku od Bavaraca.

Marko Lazetić
foto: Printskrin/Tviter

Na ovakve transfere u Crvenoj zvezdi su čekali tri decenije, kada je evropski i svetski šampion iz 1991. godine svoje fudbalere prodavao u najbolje i najjače klubove Evrope.

Nemanja Motika
foto: Starsport©, FK Crvena zvezda

Treba se setiti samo transfera Dejana Savićevića u Milan, Dragana Stojkovića u Olimpik, Darka Pančeva u Inter, Roberta Prosinečkog, Dejana Petkovića i Perice Ognjenovića u Real, Vladimira Jugovića u Sampdoriju, Siniše MIhajlovića u Romu, Darka Kovačevića i Dejana Stefanovića u Šefild Venzdej, Dejana Stankovića u Lacio...

Zvezdan Terzić
foto: Starsport©

Crvena zvezda se pod rukovodstvom Zvezdana Terzića vratila na veliku evropsku scenu. Prvo zahvalujući rezultatima i igranju dve grupne faze Lige šampiona i tri Lige Evrope. Ove godine ekipa predvođena trenerom Dejan Stankovićem napravila je istorijski uspeh, osvojila je prvo mesto u grupi Lige Evrope i plasirala se direktno u osminu finala Lige Evrope.

U ekskluzivnoj izjavi za Kurir Zvezdan Terzić kaže:

- Crvena zvezda iz dana u dan dokazuje da raste kao klub. Ne samo istorijskim plasmanom u osminu finala UEFA lige ili 35. mestom na evropskoj rang listi već i priznanjima koje smo dobili kroz januarski prelazni rok. Milan ponovo kupuje na Marakani, a mi kupujemo od Bajerna. Evropski klupski velikani ponovo uvažavaju Crvenu zvezdu, naši igrači odlaze u italijansku Seriju A i špansku Primeru. Igrači veruju današnjoj Crvenoj zvezdi, to dokazuje činjenica da igrač Valensije, najbolji strelac Norveške ili najbolji mladi igrač Bajerna žele u naš klub.

Zvezdan Terzić, Crvena zvezda, pojačanja, prelazni rok
foto: Nebojša Mandić

Generalni direktor Crvene zvezde kaže da je ovo samo početak svega onoga dobrog što čeka crveno-bele u narednom periodu.

- Nastavićemo da investiramo u naš tim, želimo da budemo sve jači i na zelenom terenu i na evropskom tržištu. Velika ulaganja u omladinsku školu su dugoročna i mi tek očekujemo da Crvena zvezda ima ogromnu korist u budućim vremenima, najbolji dokaz su plejada istinskih mladih asova koji su oduševili na zimskim pripremama sa našim prvim timom. Crvenoj zvezdi predstoji sjajna budućnost - zaključio je Zvezdan Terzić.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track