ZVEZDINOG DEKIJA PITALI ŠTA MISLI O YUGO INTERU, A ON ODGOVORIO: Dva Hrvata, Srbin, Slovenac i Bosanac, prijatelji sa Balkana!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

dobitna kombinacija

ZVEZDINOG DEKIJA PITALI ŠTA MISLI O YUGO INTERU, A ON ODGOVORIO: Dva Hrvata, Srbin, Slovenac i Bosanac, prijatelji sa Balkana!

Fudbal -

Trener crveno-belih na zanimljivi način komentarisao bivši klub

Nema nedelje, a da se Dejan Stanković ne pojavi u italijanskim medijima. Trener Crvene zvezde voli da priča za Italijane, a sada je komentarisao dešavanja u Interu tokom kratke pauze, lideru Serije A.

Dejan Stanković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Dejan Stanković je za milanski Inter odigrao čak 231 utakmicu, dao 29 golova u periodu od 2004. do 2013. godine. Za sve to vreme sa "nero-azurima" osvojio je čak 15 trofeja, uz nezaboravnu "tripletu" u sezoni 2009-2010. Tada je ekipu predvodio legendarni Žoze Murinjo doveo, a te sezone osvojena je i Liga šampiona.

Novinar lista "Gazzetta dello Sport" upitao je Dejana Stankovića šta misli o "jugoslovenskom" Interu, u kojem igra veliki broj fudbalera sa prostora bivše SFRJ. Članovi kluba su Srbin Aleksandar Kolarov, Edin Džeko iz BiH, Hrvati Marcelo Brozović i Ivan Perišić, te Samir Handanović iz Slovenije.

Dejan Stanković, Siniša Mihajlović
foto: Profimedia

- Dva Hrvata, Srbin, Slovenac i Bosanac, prijatelji balkanskih korena – rekao je Stanković i nastavio:

– Mnogo sam vezan za Kolarova, ali Džeko se podmladio u Interu, toliko da se više niko ne seća Romelua Lukakua. Perišić jako probija, Brozović je motor svega, Handanović je tu godinama

Dejan Stanković
foto: Star sport

Drugi sin Dejana Stankovića Filip takođe je član Intera. Čuvar mreže koji ima 19 godina trenutno je na pozajmici u holandskom Volendamu.

Ove subote na programu je veliki derbi Italije, između dva ljuta gradska rivala, Intera i Milana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track