DEJAN STANKOVIĆ ZADOVOLJAN URAĐENIM U TURSKOJ: Sad sledi borba, na svakoj utakmici IDEMO NA POBEDU, bez kalkulacija! (VIDEO)
Foto: www.crvenazvezdafk.com

rekapitulacija

DEJAN STANKOVIĆ ZADOVOLJAN URAĐENIM U TURSKOJ: Sad sledi borba, na svakoj utakmici IDEMO NA POBEDU, bez kalkulacija! (VIDEO)

Fudbal -

Trener crveno-belih tvrdi da je ekipa spremna za nastavak prvenstva u Superligi

Fudbaleri Crvene zvezde završili su posle tri nedelje predanog rada pripreme u Antaliji i za to vreme nastojali da se što bolje spreme za izazove koje ih očekuju tokom prolećnog dela sezone. Šef stručnog štaba Dejan Stanković rekapitulirao je urađeno u Beleku.

Aleksandar Dragović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Poslednju proveru protiv austrijskog Altaha crveno-beli nisu završili zbog jake kiše i grada, pa je utakmica prekinuta. Pobeđen je LASK, protiv Maribora bilo je nerešeno, dok je doživljen poraz od Šahtjora.

- Normalno je da je protiv Šahtjora bio dosta jači intenzitet nego na prethodnim utakmicama, jer je dosta vremena prošlo. Protiv Maribora je bio nešto slabiji ritam, jer smo tek počeli sa pripremama tada, dok je protiv LASK-a već mogao da se vidi napredak. Protiv Šahtjora je bila generalna proba i zadovoljan sam. Da li ćemo igrati sa četiri, pet ili šest u odbrani, to uopšte nije važno. Bitno je da znamo šta radimo na terenu u svakom momentu - rekao je Stanković i dodao:

- Imena i postave uopšte nisu bitni, već je važno da imamo naš identitet. Neka svako nastavi da daje svoj maksimum. Svi oni znaju šta treba da urade na terenu. Ne verujem da će bilo ko od njih dobiti neke druge zadatke nego one gde mi smatramo da mogu da daju svoj maksimum. Treba da se osećaju komotno dok igraju, kao i do sada. Ne verujem da će bilo kome biti lakše niti teže, nego da sada. Pripreme su dakle protekle veoma dobro, kompletan utisak je čista petica.

Dejan Stanković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Osvrnuo se strateg crveno-belih i na jesen za nama.

- Moramo biti realni, ne može baš sve da se pobedi. Odigrali smo 35 zvaničnih utakmica u prošloj godini, i priznali kikseve, ali isto tako i ostvarili veliki uspeh plasmanom u osminu finala Lige Evrope. Gledaćemo da okrenemo točak sreće na našu stranu, jer ćemo u 16 mečeva ući kao da je svaki finale. To vam obećavam. Navijač Zvezde treba de se prepozna među našim igračima. To je lična karta koju ja želim.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Stanković je za sam kraj napomenuo da je situacija teška, ali da će ekipa na svakom meču ići na pobedu.

- Mentalitet koji mi spremamo sada je iz utakmice u utakmicu. Na svakoj od njih ćemo ići na tri boda i pobedu. Sigurno da je teško kada imamo zaostatak, ali moramo dati sve od sebe. Još sam samouvereniji nego ranije. Idemo na odbranu oba trofeja i nema kalkulacija. Imamo tri i po meseca i dovoljno vremena da uradimo nešto veliko za naš klub – zaključio je Stanković.

Fudbaleri Crvene zvezde danas se vraćaju u Beograd, a prvu utakmicu u nastavku Superlige igraju protiv Čukaričkog 12. februara na stadionu "Rajko Mitić" u terminu od 17.00 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track