AFERA NAPALJENI ROĐAK! BRUTALNE OPTUŽBE: Čuveni fudbaler koleginicama slao fotke svog POLNOG ORGANA!
Foto: Profimedia

TRESE SE HOLANDIJA

AFERA NAPALJENI ROĐAK! BRUTALNE OPTUŽBE: Čuveni fudbaler koleginicama slao fotke svog POLNOG ORGANA!

Fudbal -

Direktor slavnog holandskog kluba i bivši fudbaler na stubu srama

Holandski fudbal potresa najveći skandal ikada! U centru pažnje je sada već bivši direktor Ajaksa Mark Overmars, koji je uznemiravao koleginice slanjem fotografija lascivnog sadržaja.

Mark Overmars
foto: Profimedia

Navodno, Mark Overmars uznemiravao je čak 11 žena koje rade u fudbalskom klubu Ajaks. Slao im je poruke neprimerenog sadržaja, aludirao na seks, a išao je toliko daleko da je pojedinim ženama upućivao fotografije svog polnog organa. U početku to su bili komplimenti vezani za izgled, a vremenom bi se ohrabrio i prelazio na konkretnije stvari, išao čak dotle da bi u porukama slao "ono što bi im radio dok su sami".

To seksulano uznemiravanje trajalo je godinama unazad, žene su trpele torturu, ali su svaku poruku skrinšotovale i čuvale u telefonu. Dobio je i nadimak "Napaljeni rođak". Kada je cela stvar doša do uprave i kada je Overmars bio suočen sa neoborivim dokazima podneo je ostavku, uputio javno izvinjenje i povukao se iz kluba.

Holandski portal NRC došao je do izjava nekoliko žena, a o tome šta im se proteklih godina dešavalo piše:

- Overmars je pojedinim koleginicama slao poruke sa pitanjem "šta nose na sebi", a nekad je išao još dalje... Slao je i fotografije svog polnog organa. Ta žena nije bila prva, a ni poslednja koja je dobila tu sliku.

Mark Overmars
foto: Profimedia

Žene koje su dobijale poruke lascivnog sadržaja nisu želele da izlaze u javnost, jer su bile u strahu. Sve njihove izjave su anonimne. Portal NRC navodi da su o celkom skandalu pisali još u decembru 2021. godine, te da su razgovarali sa 11 zaposlenih žena, ali i onima koje su napustile Ajaks. Sve su želele da ostanu anonimne. Žene se boje da izađu u javnost i da kažu nešto protiv najuspešnijeg sportskog kolektiva u Holandiji. Imali smo uvid u njegove razgovore, čak videli i fotografije koje imaju direktne konotacije sa seksualnim sugestijama. Čak i one žene koje su se žalile su ignorisane od strane ljudi u vrhu kluba.

Ono što posebno brine holandsku javnost jeste što Mark Overmars nije bio jedini koji je seksulano uznemiravao žene. To čine čak i fudbaleri Ajaksa. I oni šalju poruke, fotografije, pozivaju na druženja...

- Kao žena u Ajaksu moraš da imaš dvostruki sloj kože inače postaje “uzbudljivo” - objasnila je jedna od oštećenih žena, dok je druga dodala:

- Radi se o ogromnoj moći u ovim odnosima. Ako sve to ne prihvatiš, vrlo brzo odeš. Seksizam je u kulturi ovog kluba.

Zanimljiv je podatak koji navode holandski mediji, da čak 26 odsto zaposlenih u fudbalskom klubu Ajaks čine žene.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track