ISPALILA AMERIKU I KINI DONELA ISTORIJSKO ZLATO: Ejlin je model Viktorija Sikreta, a sa 18 godina njen račun broji MILIONE!
Foto: AP, Printscreen/Instagram

PEKING 2022

ISPALILA AMERIKU I KINI DONELA ISTORIJSKO ZLATO: Ejlin je model Viktorija Sikreta, a sa 18 godina njen račun broji MILIONE!

Ostali sportovi -

Kineskinja Ejlin Gu osvojila je zlatnu medalju u slobodnom skijanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, u disciplini big er, a život ove devojke posebno je zanimljiv javnosti.

Ona je do pobede došla sa 188,25 bodova, a tako je ušla u istoriju kao prva osvajačica olimpijskog zlata u ovoj disciplini.

Ejlin Gu
foto: AP

Ejlin je model Viktorija Sikreta koja je rođena u SAD, ali je odlučila da promeni reprezentaciju i nastupa za Kinu, prenosi "NBCNewYork".

"Odlučila sam da se takmičim za Kinu na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama 2022. Ovo je bila neverovatno teška odluka za mene. Izuzetno sam zahvalan američkom i Kineskom skijaškom savezu što imaju viziju i veru u mene da ostvarim svoje snove. Ponoisna sam na svoje nasleđe, a podjednako sam ponosan i na svoje američko vaspitanje. Prilika da pomognem da inspirišem milione mladih ljudi tamo gde je moja mama rođena, tokom Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022. je prilika koja se pruža jednom u životu da pomognem u promociji sporta koji volim. Nadam se da ću kroz skijanje ujediniti ljude, promovisati zajedničko razumevanje, stvarati komunikaciju i sklapati prijateljstva među narodima. Ako mogu da pomognem da inspirišem jednu mladu devojku da prekine granicu, moje želje će se ostvariti", napisala je 2019. godine Ejlin na društvenim mrežama.

Iako joj je samo 18 godina, već je uspela da obezbedi neke moćne sponzorske ugovore, a reklamira i brendove poput Lui Vitona, Tifanija, Gučija i Fendija.

A osim što na računu ima milione, veoma je popularna i na društvenim mrežama.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track