SRBIJA MOŽE NA HRVATSKU! Orlovi u trećem šeširu: Piksijev tim saznao imena potencijalnih rivala na Mundijalu!
Foto: Profimedia

KATAR 2022

SRBIJA MOŽE NA HRVATSKU! Orlovi u trećem šeširu: Piksijev tim saznao imena potencijalnih rivala na Mundijalu!

Fudbal -

Fifa je objavila novu rang listu koja daje jasnije sliku pred žreb za Mundijal u Kataru 1. aprila.

Nakon januarsko-februarskog ciklusa kvalifikacija u Južnoj Americi, Severnoj i Srednjoj Americi, Aziji ali i Afričkog kupa nacija, došlo je do određenih pomeranja na listi najboljih selekcija sveta.

Na najnovijoj listi Srbija je nazadovala za dve pozicije i sada zauzima 25. mesto, a već sada je jasno da će se “orlovi“ na žrebu za Svetsko prvenstvo naći u trećem šeširu.

Srbija, Orlovi
foto: FSS

Da bi "orlovi" bili u trećem šeširu, potrebno je da se nađu među 24 najbolje selekcije učesnika Mundijala, tj. da dva trenutno od nas bolje rangirana tima ne odu na najveću fudbalsku smotru.

To će se svakako desiti a jedan od njih otpašće tokom baraža evropske zone, gde se Portugalija i Italija nalaze u istoj grupi doigravanja.

Drugi od ta dva tima treba tražiti među južnoameričkim selekcijama, gde će neko od trija Urugvaj, Peru, Kolumbija sigurno “izvistiti“ kada je u pitanju viza za Katar.

Nakon martovskog ciklusa kvalifikacija biće poznata 30 od 32 učesnika, ali ti mečevi neće uticati na listu najboljih selekcija, pošto će narednu FIFA izbaciti tek sredinom aprila, što je dve nedelje posle žreba.

Poslednja dva učesnika biće određena nakon interkontinentalnih baraža, koji će se odigrati tek u junu, a koja će prema očekivanjima biti smeštena u poslednji šešir

Sada znamo da će u prvom šeširu biti domaćin Katar, Belgija, Brazil, Francuska, Argentina, Engleska i Španija, dok se očekuje da najjaču grupu zaokruži i Italija ili Portugal, ukoliko jedna od ove dve ekipe izbori plasman na završni turnir. To je praktično izvesno.

Ipak, ukoliko Turska ili Makedonija naprave senzaciju, te i Portugal i Italija ostanu bez Mundijala, u prvi šešir će preći Danska.

Ipak, realan scenario je da će u drugom šeširi biti Danska, Holandija, Nemačka, Švajcarska, Hrvatska, dok su Meksiko i SAD vrlo blizu da se i zvanično kvalifikuju. Poslednji tim u ovom šeširu bio bi dobijen tek posle martovskih mečeva.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track