EVO ZAŠTO JE ZAKAZAO VAR NA MARAKANI! Čukarički se bunio za Zvezdin gol, iz FSS kažu: Dešava se i u Nemačkoj! VIDEO
Foto: Starsport

Potvrda iz fss

EVO ZAŠTO JE ZAKAZAO VAR NA MARAKANI! Čukarički se bunio za Zvezdin gol, iz FSS kažu: Dešava se i u Nemačkoj! VIDEO

Fudbal -

Prvog dana po okončanju pauze u Super ligi Srbije zakazala je VAR tehnologija.

Nezadovolji su bili u Čukaričkom nakon prvog gola koji je Crvena zvezda postigla na Marakani u subotu. Ne toliko zbog činjenice da protivnik ima prednost, koliko zbog odluke da se ne dosudi prekršaj nad njihovim igračem.

Skočili su sa klupe gotovo svi članovi ekipe sa Banovog Brda u 16. minutu, a nakon što je Zvezdin centarfor zatresao mrežu nastavili su proteste, ipak nije bilo šanse da se odluka glavnog arbitra Nenada Minakovića proveri.

VAR tehnologija zbog tehničkih problema u tom trenutku nije radila, otkrio je Dejan Filipović, predsednik Sudijske komisije FSS.

- Istina je, VAR nije radio 28 minuta, čekamo još izveštaj našeg provajdera. Na samo pet utakmica do sada nije radio, sve je bila tehnička greška. Prvi put se na meču Crvene zvezde i Čukaričkog desila takva greška u audio komunikaciji, ali nadamo se da će biti minimizovano u ostatku sezone - rekao je Filipović za TV Prva.

On je dodao da su se problemi javili pre početka utakmice, a da slučaj sa Marakane nije jedini i da se širom sveta takve stvari događaju.

- Radio je sve do pre pet minuta pred meča, odnosno radilo je sa prekidima. Obaveste se kapiteni da se igra bez VAR tehnologije. U Nemačkoj ligi je bio propust na meču Frajburg – Majnc i trener ekipe koja je primila gol, rekao je da se dešava – to je fudbal. Nadamo se da ćemo doći na taj nivo sportske kulture - poručio je Filipović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track