OVO SMO SVI ŽELJNO ČEKALI! PRŠTAĆE NA SVE STRANE: Počinje nokaut faza Lige šampiona, PSŽ dočekuje Real!
Foto: Profimedia, AP, Shutterstock

OSMINA FINALA

OVO SMO SVI ŽELJNO ČEKALI! PRŠTAĆE NA SVE STRANE: Počinje nokaut faza Lige šampiona, PSŽ dočekuje Real!

Fudbal -

Prvim utakmicama osmine finala sutra će biti nastavljeno takmičenje u fudbalskog Ligi šampiona, a snage će odmeriti Pari Sen Žermen i Real Madrid, odnosno Sporting i Mančester siti.

PSŽ i Real će se sastati drugi put u osmini finala, a prethodno je španski tim eliminisao francuski u sezoni 2017/18. na putu do treće titule u Ligi šampiona zaredom.

Ove sezone PSŽ je bio primoran da se zadovolji drugim mestom na tabeli Grupe A iza Mančester sitija, dok je Real osvojio prvo mesto u Grupi D ispred Intera.

Četiri od prethodnih deset mečeva ovih timova završena su pobedom Real Madrida, dok je PSŽ upisao tri pobede.

U drugom meču sutrašnjeg programa, Sporting će dočekati Mančester siti.

Pre ove osmine finala, Sporting se samo jednom plasirao u nokaut fazu Lige šampiona kada je u sezoni 2008/09. doživeo ponižavajući poraz od Bajerna ukupnim rezultatom 12:1.

Na drugoj strani, Siti je devetu sezonu zaredom prošao grupnu fazu, a stizao je najmanje do četvrtfinala u poslednje četiri sezone.

Siti je u osminu finala prošao kao pobednik Grupe A, dok je Sporting bio drugi u Grupi C i pored toga što je izgubio prva dva meča.

Jedini prethodni duel ova dva tima odigrala su u osmini finala Lige Evropa u sezoni 2011/12. i tada je slavio lisabonski tim.

Utakmice u Parizu i Lisabonu igraju se od 21.00.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track