MBAPE ŠOKIRAO SVOJ REAL U ZAUSTAVNOM VREMENU: PSŽ do pobede u 94. minutu! Srbin svedok petarde Sitija u Lisabonu VIDEO
Foto: Profimedia

Osmina finala LŠ

MBAPE ŠOKIRAO SVOJ REAL U ZAUSTAVNOM VREMENU: PSŽ do pobede u 94. minutu! Srbin svedok petarde Sitija u Lisabonu VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Pari Sen Žermena savladali su Real sa 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Jedini gol je postigao Kilijan Mbape koji je u četvrtom poslednjem minutu zaustavnog vremena doneo veliku prednost svojoj ekipi pred revanš. Zanimljivo je da će Mbape verovatno preći upravo u Real u narednoj sezoni.

Tragičar utakmice bio je Lionel Mesi koji nije iskoristio jedanaesterac u 62. minutu. Njegov šut je odbranio Tibo Kurtoa, svakako jedan od junaka Reala u ovoj utakmici.

Pari Sen Žermen je bio bolji tokom celog meča, stalno je napadao, ali nije uspeo da zatrese mrežu Madriđana do 94. minuta.

PSŽ je bio nešto bolji u prvom poluvremenu, imao je dobru priliku preko Kilijana Mbapea u 18. minutu, dok Real sve do finiša tog dela igre nije uputio niti jedan udarac ka golu protivnika. Prvi i jedini šut ka golu PSŽ-a uputio je Kazemiro glavom posle kornera.

Drugo poluvreme počelo je novom šansom Mbapea, ali je golman Reala Tibo Kurtoa dobro intervenisao, baš kao i u 61. minutu kada je odbranio penal Lionelu Mesiju. Prethodno je u kaznenom prostoru Karvahal oborio Mbapea.

Domaći tim je bio opasniji i u nastavku, ponovo je pretio Mbape, u finišu je pokušao i Nejmar, dok Real nije imao nijednu pravu priliku.

Kada je delovalo da će se utakmica završiti bez golova, Mbape je u 94. minutu sam prošao kroz odbranu Reala i rešio meč u Parizu u korist svog tima.

Zato je Mančester siti praktično osigurao četvrtfinale. "Građani" su već u prvih 45 minuta postigli četiri gola u Lisabonu i tako otpisali Sporting. Do kraja utakmice su postigli još jedan gol u utakmici koju je sudio Srđan Jovanović.

Dvostruki strelac za Siti bio je Bernardo Silva u 17. i 44. minutu, a u strelce su se upisali i Rijad Marez u sedmom, Fil Foden u 32. i Rahim Sterling u 58. minutu.

Ekipa Pepa Gvardiole je pitanje pobednika na ovom meču, a gotovo izvesno i u dvomeču, rešila posle prvog poluvremena kada je postigla četiri gola.

Sve je počelo u sedmom minutu kada je Marez, posle šuta Fodena, velike gužve i na kraju asistencije Kevina de Brujnea, pogodio mrežu domaćeg tima. Pomoćnik srpskog arbitra Srdjana Jovanovića najpre je signalizirao ofsajd, ali je posle intervencije iz VAR sobe gol priznat.

Deset minuta kasnije, Rodri je dobro skočio posle kornera i prebacio loptu koja je stigla do Silve koji je bez problema "zakucao" pod prečku za 2:0.

U 32. minutu na semaforu je pisalo 3:0 za Siti, a ovog puta je strelac bio Foden. Marez je poslao loptu po zemlji u kazneni prostor, a Foden je sa nekoliko metara matirao Antonija Adana.

Tačku na sjajno prvo poluvreme Sitija stavio je u 44. minutu Silva, posle asistencije Sterlinga.

Posle pet minuta igre u nastavku Silva je postigao i treći gol, ali je on poništen zbog ofsajda. Medjutim, osam minuta kasnije Portugalac je uposlio Sterlinga koji je udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio za konačnih 5:0.

Revanš utakmice su za dve nedelje.

U sredu igraju Salcburg - Bajern i Inter - Liverpul, obe utakmice od 21 čas.

Narednog utorka se sastaju Čelsi – Lil (21.00) i Viljareal – Juventus (21.00), a naredne srede Atletiko Madrid – Mančester junajted (21.00) i Benfika – Ajaks (21.00)

Kurir sport

Liga šampiona, Pari Sen Žermen, Real, Mančester siti, Sporting, Lionel Mesi, Kilijan Mbape
foto: Profimedia

TOK MEČEVA

2. POLUVREME

90+4. minut - GOOOL! Kilijan Mbape je savladao Kurtou i doneo pobedu Pari Sen Žermenu! Sve je sam uradio, prošao kompletnu odbranu Reala i potom matirao golmana Reala, klupa u kome će najverovatnije nastaviti karijeru.

87. minut - Još jedna sjajna šansa za Pari Sen Žermen. Mesi je uposlio Nejmara, ali je ovaj otišao previše u mrtav ugao i nije uspeo da prebaci Kurtou.

75. minut - Slobodan udarac za PSŽ na oko 25 metara od gola Reala. Mesi je izveo slobodan udarac, ali je šutirao pored gola.

73. minut - Ovacije za Nejmara! Brazilac se posle dva meseca vraća na teren, oporavljen od povrede. Ušao je u igru umesto Anhela Di Marije.

62. minut - Kurtoa BRANI PENAL Lionelu Mesiju! Mesi je šutirao u donji levi ugao gola golmana Reala, ali je Belgijanac sjajno intervenisao.

61. minut - PENAL za Pari Sen Žermen! Dani Karvahal je napravio veliku glupost pošto je klizećim startom faulirao Kilijana Mbapea.

58. minut - GOOOL! Ipak je pukla petarda u Lisabonu. Rahim Sterling je peti put zatresao mrežu Sportinga. Šutirao je sa 20-tak metara "kiflom" u suprotan ugao.

54. minut - Drugi šut Reala ka golu Pari Sen Žermena, Krosov šut odlazi preko gola.

53. minut - Velika inicijativa Pari Sen Žermena, sada se Mesi oprobao ali je Kurtoa na mestu. Mesi je odigrao 46 utakmica protiv Reala, postigao 26 golova, ali u poslednjih sedam nijedan.

49. minut - VAR je poništio peti gol Sitija i het-trik Bernarda Silve. Silva se nalazio u ofsajdu.

49. minut - Velika prilika za PSŽ. Mbape je šutoirao sa 15-tak metara, ali je Kurtoa fantastičnom intervencijom sprečio pogodak.

22:00 - Počela su druga poluvremena na utakmicama u Parizu i Lisabonu.

Pari Sen Žermen je bio dominantniji u Parizu, ali nije uspeo da nađe put do gola Reala koji je prvi šut ka golu uputio tek u 45. minutu.

Mančeste siti je praktično već u prvih 45 minuta obezbedio plasman u četvrtfinale jer je postigao četiri gola.

Liga šampiona, Pari Sen Žermen, Real, Mančester siti, Sporting, Lionel Mesi, Kilijan Mbape
foto: Profimedia

1. POLUVREME

44. minut - GOOOL! Mančester siti postiže i četvrti gol u Lisabonu! Strelac za 0:4 je Bernardo Silva.

35. minut - Pari Sen Žermen uglavnom napada u Parizu. Real nije uputio nijedan šut ka golu domaćina. Kazemiro je dobio žuti karton i neće igrati u revanšu u Madridu.

32. minut - GOOOL! Mančester siti je povećao vođstvo! Foden je strelac! Marez je posle gola upisao i asistenciju. Građani su praktično već obezbedili četvrtfinale Lige šampiona.

17. minut - Mpabe je bio u velikoj prilici, izbio je sam ispred Kurtoe, ali je golman Reala uspeo da odbije loptu u korner. Najbolja prilika do sada na utakmici.

17. minut - GOOOL! Mančester siti je udvostručio vođstvo. Strelac je Bernardo Silva.

7. minut - GOOOL! Mančester siti vodi u Lisabonu! Strelac je Rijad Marez.Sudija Srđan Jovanović je prvo pokazao da se radi o ofsajdu, ali je posle konsultacije sa VAR sobom pokazao na centar!

5. minut - Prva velika prilika za PSŽ. Mbape je centrirao po zemlji, a Di Marija prebacio preko gola.

21:00 - Počele su utakmice u Parizu i Lisabonu.

PARI SEN ŽERMEN (4-3-3): Donaruma - Hakimi, Markinjos, Kimpembe, Nuno Mendes - Danilo, Paredes, Verati - Mbape, Mesi, Di Marija.

REAL MADRID (4-3-3): Kurtoa - Karvahal, Eder Militao, Alaba, Mendi - Kros, Kazemiro, Modrić - Asensio, Benzema, Vinisijus Žunior.

SPORTING (3-4-3): Adan - Esgaio, Koates, Inasio - Pedro Poro, Žoao Palinja, Mateus Nunes, Mateus Reis - Sarabija, Paulinjo, Pedro Gonsalves.

MANČESTER SITI (4-3-3): Ederson - Žoao Kanselo, Ruben Dias, Laport, Stons - Bernardo Silva, Rodri, De Brujne - Marez, Foden, Sterling.

Prve dve utakmice osmine finala Lige šampiona igraju se večeras.

Od 21 čas gledaćemo derbi ove runde između Pari Sen Žermena i Reala u Parizu, kao i duel Sportinga i Mančester sitija u Lisabonu.

Utakmicu u Lisabonu sudiće najbolji srpski sudija Srđan Jovanović, sa pomoćnicima Urošem Stojkovićem i Milanom Mihajlovićem, dok će četvrti sudija biti Novak Simović.

Inače, od ovog kola ukinuto je čuveno fudbalsko pravilo o golu u gostima.

Najbogatiji i najuspešniji tim odmeriće snage u Parizu. PSŽ godinama najviše ulaže u pojačanja, ali mu i dalje nedostaje "ušati pehar". Mesi, Nejmar, Mbape i ostale zvezde moraće da izbace Real, koji je rekorder Lige šampiona. Do sada su igrali šest puta, Real ima tri pobede, PSŽ jednu.

Biće ovo četvrti sudar dva tima u samo malo više od šest godina, a drugi u nokaut fazi, nakon što je Real izbacio Parižane baš iz osmine 2018. (3:1, 2:1).

Uz PSŽ najveći favorit za trofej je Mančester siti. "Građani" su prošle godine pali na poslednjem stepeniku, odnosno poraženi su u finalu od Čelsija, a sada žele korak više. Prva prepreka na putu je Sporting, a mnogi ovaj dvomeč tumače kao najizvesniji u osmini finala.

Tim Pepe Gvardiole melje rivale u Premijer ligi i ide ka odbrani titule, ali kao i u slučaju Pari Sen Žermena to nije dovoljno.

Toliki novac samo Liga šampiona može da "isplati". I samo prvo mesto. Sve ostalo je neuspeh.

U sredu igraju Inter - Liverpul i Salzburg - Bajern, narednog utorka se sastaju Viljareal i Juventus, odnosno Čelsi i Lil, a u sredu Atletiko i Mančester junajted, odnosno Benfika i Ajaks.

Liga šampiona, prvi mečevi osmine finala

Utorak: PSŽ – Real Madrid (21.00), Sporting – Mančester siti (21.00)

Sreda: Salcburg – Bajern (21.00), Inter – Liverpul (21.00)

22. februar: Čelsi – Lil (21.00), Viljareal – Juventus (21.00)

23. februar: Atletiko Madrid – Mančester junajted (21.00), Benfika – Ajaks (21.00)

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track