GASI SE KLUB KOJI JE DAO DVA REPREZENTATIVCA: Tužna i mučna slika domaćeg fudbala, nestaje kolektiv osnovan pre 96 godina
Foto: Instagram, Profimedia, Starsport©

Alarm

GASI SE KLUB KOJI JE DAO DVA REPREZENTATIVCA: Tužna i mučna slika domaćeg fudbala, nestaje kolektiv osnovan pre 96 godina

Fudbal -

Neverovatna sudbina FK Polimlje iz Prijepolja

Tužne stvari dešavaju se u srpskom fudbalu, posebno onom lokalnom, amaterskom. Fudbalski klub Polimlje iz Prijepolja osnovan daleke 1926. godine istupio je iz takmičenja Zapadno-moravske lige zbog loše finansijske situacije.

FK Polimlje
foto: Printskrin/Instagram

Klub u kojem su prve korake napravili dvojica reprezentativaca naše zemlje Ivica Dragutinović i Mihajlo Pjanović neće nastaviti sezonu u četvrtom rangu takmičenja, a pitanje je da li će uopšte postojati u budućnosti. Kako piše portal "Maxbetsport" problem je nemogućnost da se reši “spor od dva miliona dinara”. Iz opštinske kase grada Prijepolja dve godine na račun kluba nije uplaćen nijedan jedini dinar.

U ovom klubu karijere su počeli i fudbalski internacionalci Njegoš Janošević i Alen Melunović, koji je nekoliko puta pomagao bivši klub šaljući sportsku opremu.

FK Polimlje bio je sinonim ne samo za fudbal, već i za sport uopšte u gradu Prijepolju. Tužna sudbina kluba koji je egzistirao 96 godina pokazuje jasnu sliku o propasti mnogih sportskih kolektiva u našoj zemlji.

Prema propisima UEFA FK Polimlje bi za četiri godine moglo da participira u Nionu za finansijsku pomoć, jer bi kao klub koji postoji 100 godina imao pravo na istu u vrednosti od 1.000.000 evra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track