EVROPA DRHTI ZBOG SKANDALA U LIGI ŠAMPIONA! Marka otkrila detalje: Prvi čovek PSŽ-a pred ljudima iz UEFA vršio pritisak na sudije
Foto: Profimedia

Burno veče u parizu

EVROPA DRHTI ZBOG SKANDALA U LIGI ŠAMPIONA! Marka otkrila detalje: Prvi čovek PSŽ-a pred ljudima iz UEFA vršio pritisak na sudije

Fudbal -

Fudbaler Pari Sen Žermena dominirali su u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona protiv Real Madrida, ali su do pobede rezultatom 1:0 stigli tek golom Kilijana Mbapeta u nadoknadi vremena.

Nakon utakmice se, međutim, ne priča o meču u Parizu, njegovom kvalitetu ili slabom izdanju Reala, već o skandalu koji se dogodio na poluvremenu.

Prema navodima Marke, koja je vodeći sportski list u Španiji, prvi čovek PSŽ-a Naser El-Kalifi i sportski direktor Leonardo, tokom pauze su sišli do svlačionica stadiona Park Prinčeva i tamo se suočili sa sudijskom ekipom kako bi vršili pritisak na Danijelea Orsata zbog suđenja u prvom delu.

Takvu informaciju preneo je novinar Migel Anhel Toribio koji je poručio da su svemu svedočili delegati iz UEFA.

Ukoliko se ispostavi da se sve to stvarno dogodilo, bio bi to jedan od najvećih skandala u istoriji Lige šampiona.

PSŽ je želeo da napravi veliku prednost pred revanš u Madridu, međutim, napadi u prvom poluvremenu bili su bezuspešni. U nastavku je najbolju priliku imao Lionel Mesi koji je izuzetno loše izveo penal, a da nije bilo momenta genijalnosti brzonogog Mbapea, utakmica bi bila završena bez golova.

Kada je reč o suđenju, nije delovalo da postoji razlog da bilo koja strana smatra da je ozbiljnije oštećena, a nema sumnje da će u narednim danima UEFA ispitati događaje iz prestonice Francuske.

Danijele Orsato je jedan od najboljih sudija na svetu koji sudi u takmičenjima pod okriljem FIFA od 2010. godine. Često dobija zadatak da deli pravdu na važnim i velikim utakmicama, a ljubitelji fudbala u Srbiji su mogli da ga upamte po utakmici reprezentacije u Lisabonu odigrane u novembru 2021. godine. Orlovi su tada pogotkom Aleksandra Mitrovića u završnici pobedili Portugal i obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track