NEMANJA MATIĆ PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA: Poznati srpski fudbaler u kampanji "BUDI PRVA LIGA"
Foto: Printskrin/Jutjub

važna poruka

NEMANJA MATIĆ PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA: Poznati srpski fudbaler u kampanji "BUDI PRVA LIGA"

Fudbal -

As Mančester junajteda podržao akciju organizacije UN Women u Srbiji

Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena, UN Women u Srbiji, pokrenula je kampanju protiv nasilja nad ženama pod nazivom Budi prva liga, u kojoj učestvuju svetski poznati fudbaleri iz šest zemalja, među kojima je i Nemanja Matić.

Nemanja Matić
foto: Profimedia

U okviru kampanje, video u kome poznati fudbaleri prenose važne poruke, obići će Srbiju i biće emitovan u više od 270 lokacija sportskih kladionica Soccer, tokom febrauara i marta kao i na više nacionalnih televizija.

- Sada, kao odrastao čovek verujem – greške se mogu ispraviti. Ljudi se mogu promeniti. Tretiraj druge sa ljubavlju i respektom koji zaslužuju - poručio je Nemanja Matić, srpski fudbaler i član Mančester junajteda.

U ovom projektu iz regiona učestvuju Edin Džeko iz BiH, Ilija Nestorovski iz Severne Makedonije i Lorik Cana iz Albanije.

Kampanja "Budi prva liga" deo je regionalnog projekta protiv nasilja nad ženama u zemljama zapadnog Balkana i Turskoj, koju sprovodi Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women) uz podršku Evropske Unije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track