KO JE GOLMAN KOJEG I DANAS SANJAJU U ZVEZDI: Rođen je u BiH u Livnu, hteo ga je LACIO, a fudbalsku sreću našao je u SRBIJI
Foto: Starsport

hobotnica

KO JE GOLMAN KOJEG I DANAS SANJAJU U ZVEZDI: Rođen je u BiH u Livnu, hteo ga je LACIO, a fudbalsku sreću našao je u SRBIJI

Fudbal -

Filip Dujmović "jedinica" niškog Radničkog

Filip Dujmović bio bi sigurno fudbalski junak nedelje, da je kojim slučajem niški Radnički iznenadio Crvenu zvezdu i izbacio je iz Kupa Srbije. Momak koji je imao 19 uspešnih odbrana na utakmici i koji je ukrotio šut Radovanu Pankovu u penal seriji glavna tema je u Nišu.

Filip Dujmović
foto: Starsport

Filip Dujmović rođen je 12. marta 1999. godine u Livnu, u Bosni i Hercegovini. U mlađim kategorijama imao je mogućnost izbora da brani za Hrvatsku ili BiH, ali je izabrao da to bude zemlja u kojoj je rođen. Kao dečak, igrao je na poziciji napadača, da bi tek kasnije odlučio da stavi rukavice na ruke.

Filip Dujmović
foto: Starsport

Karijeru je počeo u rodnom Uskoplju pored Livna, u klubu Sloga. Potom je bio član Zrinjskog iz Mostara, Hajduka iz Splita, te Željezničara iz Sarajeva. U inostranstvu se obreo 2018. kada je pojačao tursku Adanu Demirspor, ali se tamo zadržao tek jednu sezonu.

Uspon u njegovoj karijeri počinje dolaskom u Srbiju 2020. godine kada postaje golman Spartaka iz Subotice, nakon što ga je ustupila Mladost iz Kaknja. I tada je bio inspirisan protiv Crvene zvezde, kada je na Marakani odbranio penal El Fardu Benu, a na sjajnim partijama čestitao mu je i Dejan Stanković.

Filip Dujmović
foto: Starsport

Mladić visok 191 centimetar tada je bio pod budnim okom skauta Lacija iz Rima i malo je nedostajalo da ode u Italiju. Ove zime stigao je u Radnički iz Niša i odmah se izborio za mesto startnog golmana, bez obzira na jaku konkurenciju u Borivoju Ristiću, Miloradu Kojiću, Stefanu Iliću i Dimitriju Stevanoviću.

Jednom prilikom Filip Dujmović je izjavio:

- Vodi me jaka vera u sebe i molim Boga svaki dan da mi podari zdravlje i strpljenje a ostalo će doći samo po sebi. Golmanski uzor mi je Španac David De Hea. Klub za koji bih voleo da branim definitivno je Mančester junajted.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track