SVETSKI MEGA DOPING SKANDAL TRESE ATLETIKU! Pobedila Ivanu Španović, sada je proterana iz "kraljice sportova" na 10 godina!
Foto: AP

šokantno

SVETSKI MEGA DOPING SKANDAL TRESE ATLETIKU! Pobedila Ivanu Španović, sada je proterana iz "kraljice sportova" na 10 godina!

Ostali sportovi -

Nigerijska atletičarka Blesing Okagbare je proterana iz sporta na deset godina.

U petak je ovu informaciju potvrdio Odbor za intergritet u atletici uz objašnjenje da je Okagbare više puta učestvovala u doping skandalu.U Pekingu 2008. je ova takmičarka u skoku udalj osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama iz Morin Megi, te boljeg plasmana od Čelsi Hemond.

Prošle godine je Blesing bila izbačena sa Olimpijskih igara i takmičenja na 100 metara jer je bila pozitivna na hormon rasta u Slovačkoj 19. jula.

- Pet godina za prisustvo i zloupotrebu zabranjenih supstanci, kao i još pet godina za njen nepristanak da sarađuje sa Odborom za integritet u njenom slučaju, navodi se u odluci.

Ivana Španović
foto: SAS

Uz to, otkriveno je i kako joj je doktor Erik Lira iz El Pasa dopremao zabranjene supstance, nakon što je njihova prepiska presretnuta.

Ovdašnja javnost je Blesing Okagbare upoznala još 2013. tokom dvoranskog Svetskog prvenstva kada je imala nešto bolji rezultat od Ivane Španović i osvojila srebro ispred Srpkinje kojoj je pripala bronza.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track