Navijači Partizana i PAOK-a divljali po Beču

Navijači Partizana i PAOK-a divljali po Beču

Fudbal -
Ovakav ispad tumači se kao osveta grčkih navijača, potpomognutih grobarima, za incidente koji su se desili u prvom susretu PAOK - Rapid

Navijači bratskih klubova PAOK i Partizan potpuno su uništili jedan italijanski kafić u Beču, a tom prilikom povređeno je i nekoliko slučajnih prolaznika, prenose austrijski i grčki mediji.

Stotinak navijača, sjedinjenih u crno-beloj boji, potpuno je uništilo kafić, polomljena su sva stakla i rasveta, a stolice su bacane na prolaznike na ulici. Tom prilikom teže je povređena jedna ženska osoba, a nekoliko ljudi je zadobilo lakše povrede.

Ovakav ispad tumači se kao osveta grčkih navijača, potpomognutih grobarima, za incidente koji su se desili u prvom susretu PAOK - Rapid, odigranom u Solunu. Revanš meč igra se večeras, a UEFA je uslovno kaznila ove timove.

Navijači austrijskog Rapida i grčkog PAOK-a sukobili su se danas u Beču i nastavili obračun započet prošle nedele u Solunu.

Kako je saopštila policija u Beču do sukoba oko 50 navijača došlo je sinoć u centru grada.

Portparol policije Robert Hasliher potvrdio je da su navijači u tuči koristili čaše i stolice jednog ugostiteljskog objekta. Takođe, zapaljeno je i par baklji.

"Kada je policija stigla sve je već bilo završeno", dodao je on ukazujući da su čuvari reda malo kasnije u blizini mesta sukoba zaustavili grupu grčkih navijača, ali pošto nikome nisu mogli da dokažu učešće u tuči oni su pušteni.

Austrijska policija u stanju je visoke pripravnosti, a posebnu brigu, kako se danima navodi u medijima, zadaju glasine da će u Beč doputovati i veća grupa navijača Partizana, koji su u prijateljskim odnosima sa PAOK-ovim fanovima.

Svedoci sinoćnje tuče u centru Beča tvrde da je među grupom grčkih navijača bilo i nasilnih Srba.

Inače bečki Rapid, odnosno njegovi navijači neguju prijateljske veze sa atinskim Panatinaikosom, te je moguće da će i oni doputovati da podrže svoje bečke drugove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track