SAŠA ILIĆ OTVORIO DUŠU: Voleo bih da igramo kao Mančester siti, ali to je nemoguće
Foto: @starsport

superliga

SAŠA ILIĆ OTVORIO DUŠU: Voleo bih da igramo kao Mančester siti, ali to je nemoguće

Fudbal -

Trener fudbalera Čukaričkog Saša Ilić rekao je danas da je zadovoljan reakcijom igrača na utakmici protiv Mladosti i dodao da bi voleo da njegov tim igra kao Mančester siti, ali da je to nemoguće.Posle poraza od Crvene zvezde na startu prolećnog dela šampionata (0:3), ekipa Čukaričkog je prošlog vikenda na svom terenu pobedila Mladost sa 1:0.

Ilić je rekao da je utakmica bila zahtevna, "prava takmičarska", i istakao da Mladost ima iskusnu ekipu i nekoliko pojedinaca koji će, kako se nada, "predstavljati budućnost srpskog fudbala".

"Mnogo je teško igrati protiv njih. Imali su prve dve prilike na meču, mogli su da postignu pogodak, bila bi tada utakmica sasvim drugačija", rekao je Ilić.

"Zadovoljan sam reakcijom mojih igrača, s obzirom da ni teren još nije u stanju u kakvom bismo želeli da bude. Takodje, duvao je vetar... Utakmica je bila borbena, bez nekih vanserijskih poteza. U drugom poluvremenu smo dosta bolje odigrali, uspeli smo da postignemo pogodak. Smatram da je krajnji rezultat realan", dodao je on.

Ilić je istakao da smatra da je njegov tim bolju partiju pokazao na premijeri na stadionu "Rajko Mitić", nego što je to bio slučaj tokom prvog susreta na Banovom brdu.

"Po mom mišljenju, bolje smo odigrali protiv Crvene zvezde, a izgubili smo sa 3:0. Protiv Mladosti možda nismo bili na tom nivou, ali smo pobedili. Ciljevi su nam uvek isti, želimo da budemo u vrhu srpskog fudbala i da promovišemo mlade igrače", rekao je Ilić.

Govoreći o tome kako bi voleo da njegov tim igra i čemu će težiti do kraja sezone, Ilić je rekao da će sve zavisiti od utakmice do utakmice.

"Želim da moja ekipa igra, kao što i svaki trener želi, brzo, tečno, koliko je to moguće. Da pokazuju talenat, prvenstveno tu mislim na mlade igrače, treba im samo vremena, moraju da budu strpljivi. Stalno im pričam da sam bio u njihovim godinama, a da oni u mojima nisu", rekao je Ilić.

"Ponavljam, Čukarički ima izuzetno veliki broj mlade i talentovane dece, koja će sigurno dobijati šansu. Sve njih čekaju lepe karijere. Kako bih tačno voleo da igramo fudbal? Voleo bih da igramo kao Mančester siti, ali to je nemoguće", zaključio je Ilić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track