JAKE REČI LEGENDE RUSKOG FUDBALA ZVEZDAŠIMA - ARŠAVIN: Srbi i Rusi BRAĆA ZAUVEK, na terenu i van njega! (VIDEO)
Foto: www.crvenazvezdafk.com

istina

JAKE REČI LEGENDE RUSKOG FUDBALA ZVEZDAŠIMA - ARŠAVIN: Srbi i Rusi BRAĆA ZAUVEK, na terenu i van njega! (VIDEO)

Fudbal -

Čuveni fudbaler Zenita, danas direktor u omladinskoj školi, ne zaboravlja veze dva naroda

Omladinska škola Crvene zvezde gostovala je akademiji Zenita u okviru 'Kupa prijateljstva". Jedan od direktora u ruskom velikanu i proslavljeni fudbaler Andrej Aršavin, dočekao je mlade fudbalere crveno-belih, a onda uputio jake reči Srbima.

Andrej Aršavin
foto: www.crvenazvezdafk.com

- Tradicionalno, Srbi i Rusi su braća i prijatelji. Ako govorimo o fudbalu, Srbija ima sjajne igrače koji nastupaju širom sveta i za nas je ogromno iskustvo da imamo bilo kakav vid saradnje sa vama - počeo je Aršavin intervju za Zvezda TV.

Nikola Borjan
foto: www.crvenazvezdafk.com

Saradnja Zvezde i Zenita traje već dugo na veoma aktivnom nivou.

- Već dugo postoji saradnja između Crvene zvezde i Zenita. Crveno-beli kadeti i mlađi kadeti su dolazili u Sankt Peterburg, a treneri iz Zenita su bili gosti Omladinske škole Crvene zvezde u vidu prakse u Beogradu, tako da se dobro međusobno poznajemo i saradnja je veoma čvrsta i aktivna.

marakana, Nemanja Vidić
foto: Koca Sulejmanović, Profimedia

Prisetio se Aršavin i duela sa Nemanjom Vidićem u Premijer ligi, koji je ponikao u Omladinskoj školi. Aršavin je igrao za Arsenal, a Vidić za Mančester junajted.

- Nemanja Vidić je ponikao u školi Crvene zvezde, a vrlo često sam se u karijeri susretao s njim. Dok je igrao u Spartaku sam postizao golove protiv njega, ali već je u Engleskoj to bilo mnogo teže. Tada je igrao u paru sa Ferdinandom i bili su nemogući da se prođu i da se bilo šta uradi protiv njih.

Kup prijateljstva, Zenit
foto: www.crvenazvezdafk.com

Seća se Aršavin meča iz 2004. godine protiv Crvene zvezde, a postoji mogućnost da se crveno-beli u osmini finala Lige Evrope ponovo sretnu sa Zenitom.

- Na meču iz 2004. godine sam postigao dva gola i zabeležio asistencije, tako da sigurno nisam u lepom sećanju Crvenoj zvezdi, ali bila je dobra utakmica. Postoji mogućnost da se ponovo sastanemo, ali prvo Zenit mora da prođe u osminu finala Lige Evrope. Ako se to desi, biće nam drago da se ponovo vidimo - zaključio je Aršavin.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track