VLAHOVIĆ JE MOGAO KOD MESIJA: Bivši direktor BARSE otkrio kako su Katalonci 2020. ostali bez SRBINA, i to za 18.000.000 evra!
Foto: AP/Fabio Ferrari, Shutterstock

ozbiljna greška

VLAHOVIĆ JE MOGAO KOD MESIJA: Bivši direktor BARSE otkrio kako su Katalonci 2020. ostali bez SRBINA, i to za 18.000.000 evra!

Fudbal -

Ramon Planes potvrdio da je Barselona mogla da ima sadašnjeg napadača Juventusa za male pare

Bivši tehnički direktor Barselone Ramon Planes otkrio je da je Barselona još 2020. godine skautirala Dušana Vlahovića i htela da ga dovede na stadion "Nou kamp".

Dušan Vlahović
foto: EPA/Paolo Magni

U leto 2020. godine Barselona želela je da dovede Dušana Vlahovića i Manuela Lokatelija.

- Razmišljali smo o obojici. Dušan Vlahović je veoma jak igrač. Hteli smo da ga pozajmimo pre dve godine. Pokušavali smo ali nije bilo izvodljivo. Manuel Lokateli je igrač Barseloninog stila. Eksplodirao je u Sasuolu. Bili smo blizu i njegovog dovođenja ali je Juventus jak klub koji ima posebne afinitete prema domaćim igračima i na kraju je odlučio da ode kod njih - kazao je Planes.

Ramon Planes
foto: Profimedia

A, ko je Ramon Planes. Španski mediji pišu da je bio jedini štedljivi čelnik u vreme dok je Barselonu vodio Đozep Marija Bartomeu. Najzaslužniji je za jeftine i dobre kupovine poput Pedrija i Ronalda Arauha. Predlagao je da Barsa umesto Usmana Dembelea kupi Kilijana Mbapea, ali je bio preglasan na kolegijumu. S toga i ne čudi što je novi predsednik Đoan Laporta želeo da ga jedinog iz bivše uprave zadrži u klubu i svom timu. Međutim, Ramon Planes poznat kao moralna osoba odlučio je da podnese ostavku krajem prošle godine.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Pregovori između čelnika Fjorentine i Barselone oko Dušana Vlahovića vođeni su u avgustu 2020. Italijani nisu želeli da pričaju o pozajmici, već o transferu i za Srbina su tada tražili 18.000.000 evra. Za Barsu je to bio veliki novac i nije došlo do dogovora.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Srbin je te sezone bukvalno eksplodirao u dresu Fjorentine, postao najbolji strelac Serije A na kraju sezone 2020/2021. I cena mu je vrtoglavo porasla. Juventus ga je u januaru 2022. platio 75.000.000 evra, plus još nekoliko miliona bonusa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track