OVO JE ČEKAO CEO SVET, OGLASIO SE ČUVENI ŠEVČENKO: Formirali smo naciju u poslednjih 30 godina, Ukrajina sada mora da se UJEDINI!
Foto: Profimedia

RATNI BUBNJEVI

OVO JE ČEKAO CEO SVET, OGLASIO SE ČUVENI ŠEVČENKO: Formirali smo naciju u poslednjih 30 godina, Ukrajina sada mora da se UJEDINI!

Fudbal -

Legendarni fudbaler uputio podršku zemljacima

Legendarni ukrajinski fudbaler Andrej Ševčenko oglasio se na temu ratnih napetosti u svojoj zemlji.

Andrej Ševčenko
foto: Profimedia

Nekadašnji selektor Ukrajine i trener Đenove živi u Londonu, u luksuznom naselju Ventvort. Ali, to mu ne smeta da pruži podršku Ukrajini preko društvenih mreža. Na svom instagram profilu objavio je kartu Ukrajine u žuto-plavim bojama, sa porukom:

- Ukrajina je moja domovina. Uvek sam bio ponosan na svoju državu. Prošli smo kroz veoma teška vremena, ali u poslednjih 30 godina formirali smo naciju iskrenih, vrednih i slobodnih ljudi. Danas je teško vreme za sve nas, ali moramo da se ujedinimo. Slava Ukrajini!

Andrej Ševčenko oženjen je američkom manekenkom Kristen Pazik, sa kojom je u braku od 2004. kada su se venčali u Vašingtonu. Imaju četiri sina: Džordana (18), Kristijana (16), Aleksandra (10) i Rajdera Gabrijela (8).

Andrej Ševčenko
foto: Profimedia

Ševčenko je po prestanku fudbalske, pokušao da nastavi političku karijeru, 2012. godine, pa je podržao minornu levičarsku Ukrajinsku socijaldemokratsku partiju, koja nije ušla u parlament Radu.

Pre Andreja Ševčenka, poruku Ukrajini, sličnog sadržaja uputio je i fudbaler Mančester sitija Aleksandar Zinčenko. I on je citat završio sa - Slava Ukrajini.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track