OSVETA 15 GODINA KASNIJE? Navijači Crvene zvezde DOBRO PAMTE dvomeč protiv Rendžersa, gol u 90. minutu i začaranu mrežu (VIDEO)
Foto: EPA

već se sastajali

OSVETA 15 GODINA KASNIJE? Navijači Crvene zvezde DOBRO PAMTE dvomeč protiv Rendžersa, gol u 90. minutu i začaranu mrežu (VIDEO)

Fudbal -

Pred 55.000 navijača na Marakani, fudbaleri Crvene zvezde 28. avgusta 2007. godine nisu uspeli da nadoknade zaostatak iz prve utakmice protiv Rendžersa.

Ekipa iz Glazgova pobedila je u prvoj utakmici rezultatom 1:0, dok je susret u Beogradu završen bez golova, a Zvezda je umesto u Ligu šampiona otišla u grupnu fazu Kupa UEFA.

Crveno-beli su 15 godina kasnije konačno dobili priliku za osvetu, pošto je žrebom odlučeno da se ove dve ekipe sastanu u osmini finala Lige Evrope.

Naravno, besmisleno je porediti dve ekipe 2007. i 2022. godine. Oba velikana su prošli kroz burne periode i ponovo se stabilizovali, odnosno postali redovni učesnici evropskih takmičenja.

Rendžers je do osmine finala Lige Evrope stigao tako što je bio bolji u dvomeču od Borusije iz Dortmunda, a prethodno završio na drugom mestu u grupi A sa Lionom, Brondbijem i Spartom iz Praga. Žreb je odlučio da protivnik u osmini finala bude pobednik grupe F.

Crvena zvezda je završila na prvom mestu ispred Brage, Mitjilanda i Ludogoreca, a trener Dejan Stanković je poručio da je zadovoljan ishodom žreba.

Mnogi Zvezdaši su verovatno priželjkivali škotsku ekipu upravo zbog pomenutog dvomeča iz 2007. godine. U pitanju je jedan od bolnijih poraza i utakmice koje se dobro pamte.

Rendžers je u Glazgovu pobedio pogotkom Nača Nova u 90. minutu, dok je igrač utakmice u revanšu bio Alan Mekgregor, čuveni golman škotskog prvaka, koji je "spustio zavesu" na svoj gol i sprečio pobedu crveno-belih.

I pre toga su se sastajali ova dva tima. Davne 1964. godine Rendžers je bio bolji u šesnaestini finala Kupa evropskih šampiona, tek nakon ponovljenog meča. Prvo su Škoti pobedili rezultatom 3:1, potom je u revanšu Zvezda odgovorila pobedom rezultatom 4:2, da bi Rendžers izbacio protivnika pobedom identičnim rezultatom iz prvog meča.

"Policajci" su bili protivnik Crvenoj zvezdi na putu do titule prvaka Evrope u sezoni 1990/91. Tada je ekipa Ljupka Petrovića u Beogradu pobedila rezultatom 3:0, a potom u Glazgovu izborila 1:1 i plasman u treće kolo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track