BOMBA, RUSKI SPARTAK ŽELI U BEOGRAD: Posle odluke UEFA da oduzme domaćinstvo RUSIMA, Moskovljani gledaju ka SRBIJI
Foto: Printscreen/Youtube, Dado Đilas

delije u transu

BOMBA, RUSKI SPARTAK ŽELI U BEOGRAD: Posle odluke UEFA da oduzme domaćinstvo RUSIMA, Moskovljani gledaju ka SRBIJI

Fudbal -

Bivši predsednik velikana iz Moskve kaže da bi njegov klub utakmice Lige Evrope mogao da igra u našoj zemlji

Bivši predsednik FK Spartak iz Moskve Andrej Červičenko smatra da bi njegov nekadašnji klub utakmicu Lige Evrope kao domaćin trebalo da igra u Srbiji.

Spartak Moskva
foto: Profimedia

UEFA je zbog oružane intervencije Rusije u Ukrajini oduzela domaćinstvo ruskim klubovima, ali i reprezentaciji, pa će tako Spartak svoju utakmicu protiv nemačkog Lajpciga morati da igra na neutralnom terenu.

Andrej Červičenko
foto: Printskrin/Jutjub

- Iskren da budem, ne razumem zašto ćemo morati da igramo na neutralnom terenu. Za Spartak bi bilo najbolje da meč Lige Evrope igra u Beogradu. Nadam se da će to moći da se uredi. Minsk bi bio još bolje rešenje, ali mislim da je to u ovoj situaciji teško ostvarivo - poručio je Červičenko u razgovoru za ruski sportski portal Čempionat.

Spartak Moskva
foto: Profimedia

Ne čudi zašto Andrej Červičenko gleda ka Beogradu i Srbiji. Poznati su bratski odnosi između dva naroda, a posebno veze između Spartaka i Crvene zvezde, klubova čiji su navijači zbratimljeni već dve decenije.

Delije
foto: www.crvenazvezdafk.com

Jedna od prepreka za realizaciju tog plana je što bi Spartak i Crvena zvezda trebalo svoje mečeve da igraju istog dana. Možda bi rešenje moglo da bude da, Rusi igraju u utorak, a srpski šampion u četvrtak. Naravno, tu odluku trebalo bi da potvrdi UEFA.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track