ZAHUKTAVA SE PRED DERBI! Stanojević odgovorio Stankoviću i poručio Zvezdi: PET BODOVA JE MALO, hoćemo pobedu na Marakani!
Foto: Starsport

najveća utakmica

ZAHUKTAVA SE PRED DERBI! Stanojević odgovorio Stankoviću i poručio Zvezdi: PET BODOVA JE MALO, hoćemo pobedu na Marakani!

Fudbal -

Trener Partizana Aleksandar Stanojević, poručio je da njegova ekipa želi pobedu na stadionu Rajko Mitić.

Šef stručnog štaba ekipe iz Humske je na konferenciji za medije pred 166. večiti derbi da je uzbuđen zbog predstojećeg gostovanja Crvenoj zvezdi.

- Ponosan sam na svoje igrače i klub što smo ostvarili sve do sada. Ne znam koliko je ljudi verovalo da ćemo pred jedan od odlučujućih derbija u sezoni biti u trci za titulu. Ponosan sam iz tog razloga na igrače. Mogu samo da izrazim zadovoljstvo jer nas čeka dobar i uzbudljiv derbi koji znači i može da odluči mnogo - rekao je Stanojević.

Strateg Partizana istakao je zadovoljstvo zbog situacije u kojoj se njegov tim nalazi.

- Zadovoljni smo jer odlučujemo o svemu sami. Nama je pet ili dva boda isto. Nije baš isto ako se izgubi derbi, ali su okolnosti sa tom zalihom slične. Pet bodova je ništa, ali sedam ili osam je već nešto. Značiće nam da ostvarimo pobedu i dođemo korak bliže tituli. Pet bodova nam nije dovoljno i nećemo kalkulisati u tom pravcu. Susreću se dve ekipe koje igraju evropsko proleće, a i prethodni dueli su bili veoma neizvesni.

Upitan je Stanojević da prokomentariše reči Dejana Stankovića koji je poručio da Partizan protiv Sparte iz Praga nije imao ozbiljnu utakmicu.

- Ne znam na koji je Deki način to rekao i mislio. Ne bih ulazio u neka spinovanja. U svakom slučaju, svi smo podigli standarde. Ali ako smo mi imali laku utakmicu protiv Sparte, onda će oni imati tek imati laku utakmicu, pošto je Sparta pobedila Rendžers. Hvala Bogu da smo neutralisali, za nas, ozbiljne protivnike. Mi smo 11. liga u Evropi, to ću da potenciram uvek, jer se podigao nivo - odgovorio je Stanojević i dodao:

derbi
foto: Starsportphoto

- Imali smo dosta dobre parametre u trčanju, dosta smo se potrošili. Ali ovo je posebna emocija, psihološki faktor utiče da umor ne postoji. Sigurno nismo umorni i nema tog umora koji može da spreči emociju u derbiju. Sve to se anulira.

Za večiti derbi je zadužen Srđan Jovanović, najbolji srpski sudija.

- On sudi utakmice na višem nivou nego koji mi igramo. Da ne stavljamo sebe iznad svakoga. Imamo sudiju koji sudi nivo koji mi još nismo dostigli. Razmišljamo pozitivno, verujemo institucijama i nadamo se dobrom derbiju.

- Cilj mi je da dostignemo krajnji rezultat. Niti razmišljam šta je bilo pre 10 godina, niti šta će sutra biti. Naš osnovni cilj je da osvojimo titulu i sutra nam to daje mogućnost da budemo dosta blizu titule. To je jedina motivacija. ČInjenica je ako odemo na osam bodova razlike, da ćemo biti zaista biti blizu titule. Igračima sam rekao da sutra možemo da pečatiramo situaciju i nemoj da je propustiš da postaneš šampion. Idemo najjače što možemo sa naše strane.

Da li očekuje Zvezdin juriš u prvih 15 minuta?

- Sigurno očekujemo njihov juriš, biće pun stadion i lepa atmosfera. Ali očekujte i naš juriš. Biće juriš sa svih strana. Zvezda je pokazala da ume da igra u više sistema, a mi smo ekipa koja se dobro prilagođava na različite sisteme protivnika. Očekujemo ih u 'rombu', očekujemo u 4-3-3, možda i u 4-2-3-1. Za sve se spremamo. Moguće da će početi sa Pavkovim, ali utakmica traje 90 minuta - rekao je Aleksandar Stanojević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track