ABRAMOVIČ ĆE DA POMIRI DVE DRŽAVE? Ukrajina se obratila vlasniku Čelsija, on se odazvao! Ruski milijarder želi mir!
Foto: Reuters

angažovan

ABRAMOVIČ ĆE DA POMIRI DVE DRŽAVE? Ukrajina se obratila vlasniku Čelsija, on se odazvao! Ruski milijarder želi mir!

Fudbal -

Ruski milijarder Roman Abramovič, vlasnik Čelsija koji se privremeno povukao iz tog kluba, pokušava da posreduje u mirovnom sporazumu između Rusije i Ukrajine.

Portparol Rusa izraelskog porekla potvrdio je da biznismen pokušava da pomiri dve strane.

- Mogu da potvrdim da je ukrajinska strana kontaktirala Romana Abramoviča za podršku u postizanju mirnog rešenja i da od tada on pokušava da pomogne. S obzirom na to o čemu je reč, molimo vas za razumevanje zašto nismo komentarisali ni situaciju kao takvu, ni njegovu uključenost. Hvala vam - rekli su iz PR tima Abramoviča za novinsku agenciju PA.

Ukrajinski režiser i producent, Aleksandar Rodnjanski je prethodno potvrdio Abramovičevo učešće u mirovnom sporazumu, a on je naveo da je Roman zapravo jedina osoba koja se odazvala pozivu ukrajinske vlade te da mu je ona zahvalna na tome.

- Ukrajinska strana je pokušavala da pronađe nekoga u Rusiji ko je spreman da pomogne u pronalaženju mirnog rešenja. Povezani su sa Romanom Abramovičem preko jevrejske zajednice i obratili su mu se za pomoć. Roman od tada pokušava da doprinese pronalaženju mirnog rešenja - rekao je Rodnjanski i nastavio.

- Iako je uticaj Romana Abramoviča ograničen, on je jedini koji je odgovorio i preuzeo na sebe da će da pokuša nešto da uradi. Hoće li to imati uticaja ili ne, ne znam, ali sam u kontaktu sa ljudima Zelenskog i znam da su zahvalni na njegovom istinskom trudu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track