ENGLEZ OŠTRO OSUDIO ODLUKU UEFA I FIFA DA SUSPENDUJU RUSE: Legenda Liverpula i Aston Vile stao u zaštitu PRAVA SPORTISTA
Foto: Profimedia, Shutterstock

svaka čast

ENGLEZ OŠTRO OSUDIO ODLUKU UEFA I FIFA DA SUSPENDUJU RUSE: Legenda Liverpula i Aston Vile stao u zaštitu PRAVA SPORTISTA

Fudbal -

Sten Kolimor jasno tvrdi da krovne fudbalske organizacije imaju drugačije aršine prema Rusiji i drugim zemljama

Sten Kolimor, legendarni engleski fudbaler, oštro je reagovao na zabranu koju su od UEFA i FIFA dobili ruski timovi i ukazao na ozbiljan problem u vezi sa takvom odlukom.

Sten Kolimor
foto: Profimedia

Sten Kolimor (51) imao je uspešnu karijeru koja je trajala 12 godina. U jeku forme bio je fudbaler Liverpula i Aston Vile. Baš dok je igrao u ekipi iz Birmingema, klupske kolege bila su mu dvojica Srba Savo Milošević i Saša Ćurčić. Dok je igrao za Ovijedo sarađivao je sa srpskom trenerskom ikonom Radomirom Antićem.

Sten Kolimor šokiran je odlukom čelnih organizacija fudbalskog sveta da uvedu suspenziju Rusima zbog dešavanja u Ukrajini. Englez je na svom tviter nalogu upitao da li je neophodno da se zabrani ruskim fudbalerima da igraju za klubove u inostranstvu.

- Nismo izbacili Amerikance iz Britanije kada su SAD nelegalno napale Irak. Zašto bi Rusi dobili zabranu da legalno rade samo zbog svog mesta rođenja - upitao je Kolimor.

Ovom izjavom Kolimor je reagovao na spekulaciju novinara britanskog Telegrafa Bena Ramsbija da bi odluka o suspenziji ruskih timova i reprezentacija trebalo da se odnosi i na fudbalere.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track