ZVEZDA POTVRDILA POBEDU U DERBIJU! Crveno-beli na kratko STIGLI DO PRVOG MESTA! Katai i Ohi strelci i protiv Voždovca (VIDEO)
Foto: Starsport

super liga

ZVEZDA POTVRDILA POBEDU U DERBIJU! Crveno-beli na kratko STIGLI DO PRVOG MESTA! Katai i Ohi strelci i protiv Voždovca (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Voždovac na gostovanju u okviru 25. kola Super lige Srbije rezultatom 3:0.

Crveno-beli su tako potvrdili pobedu u 166. večitom derbiju i, barem na kratko, na tabeli prestigli Partizan čija je utakmica protiv Mladosti počela neposredno nakon poslednjeg sudijskog zvižduka..

Golove za ekipu Dejana Stankovića postigli su Aleksandar Katai i Ohi Omoijuanfo, upravo dvojica fudbalera koja su donela pobedu na susretu sa Partizanom na Marakani u nedelju. Do prednosti je Zvezda stigla nakon što je Mirko Ivanić šutirao, a lopta se od defanzivca Voždovca odbila u gol.

Izuzetno sadržajno prvo poluvreme počelo je prilikom u kojoj se našao Milan Pavkov. Već u trećem minutu je Aleksandar Katai uputio centaršut, visoki napadač je glavom bio blizu gola, ali je golman Krunić sačuvao mrežu.

Crvena zvezda, FK Crvena zvezda, FK Voždovac
foto: Starsport

Dejan Stanković je od prvog minuta na teren poslao dvojicu napadača, pored Pavkova je igrao i Ohi, a uz Kataija i Ivanića, Voždovac je imao problem da izađe na kraj sa rivalom.

To su ipak, uspeli da učine u uvodnim minutima, pa čak i da zaprete Borjanu. Pantovićev udarac je bio vrlo dobar, ali je intervencija kapitena Crvene zvezde bila odlična, pa je na semaforu pisalo 0:0 i nakon te situacije.

Serija kornera za goste nije donela uspeh, ali nakon jednog centaršuta Kataija i intervencije defanzivca, lopta je preletela Krunića i pogodila prečku, a nedugo zatim, nakon jedne odlične akcije, Kristijano Pićini je iz fenomenalne pozicije šutirao katastrofalno.

Ivanić je napravio veliki posao u 34. minutu. Možda će Super liga pripisati njemu gol koji je doneo prednost crveno-belima. Najskuplji fudbaler aktuelnog šampiona je prošao po levoj strani, a nakon njegovog udarca, lopta je pogodila protivničkog igrača, promenila pravac i prevarila Krunića. Zvezda je stigal do vođstva.

Poluvreme je završeno rezultatom 1:0, a odličan ritam prvog, pao je u drugom poluvremenu. Zasluge za to idu Kataiju i njegovoj majstoriji u 59. minutu.

Najbolji strelac Crvene zvezde je postigao 14. gol u prvenstvu na fenomenalan način - iz slobodnog udarca.

Konačan rezultat postavio je Ohi koji je stigao do trećeg gola na petoj zvaničnoj utakmici otkako je stigao u Zvezdu kao vleiko pojačanje.

Norvežanin je iskoristio centaršut Ivanića u 66. minutu i zaista nije imao težak posao da postavi konačnih 3:0.

Nakon završetka meča na Voždovcu, a pred početak duela koji je Partizan igrao u Humskoj protiv Mladosti, crveno-beli su bili prvi sa 66 bodova ispred večitog rivala koji je imao bod manje.

1 / 14 Foto: Starsport

Voždovac - Crvena zvezda 0:3

Tok meča:

Drugo poluvreme:

90' - Kraj meča! Očekivano je Zvezda stigla do pobede na "krovu".

85' - Dosta mirniji ritam u završnici utakmice u poređenju sa ostatkom meča, a posebno sa prvim poluvremenom. Crvena zvezda u potpunosti ima kontrolu. Stvar za Dejana Stankovića pokvarila je povreda Milana Borjana, koji se žalio na bol u levoj nozi. Srećom, nakon kraće intervencije lekara utakmica je nastavljena, a golman crveno-belih nema ozbiljniji problem.

76' - Ne bi naravno trebalo da se opusti ekipa Dejana Stankovića... Dragović je sada napravio veliku grešku, ali na njegovu sreću udarac Mijailovićša je završio preko gola.

71' - Znatno je sada olakšan posao crveno-belima. Zaista je teško poverovati da Voždovac može da se vrati u meč za preostalih 20 minuta igre.

66' - GOOOL! Treći gol na petom zvaničnom meču za Zvezdu! Ohi Omoijuanfo je povećao prednost gostiju nakon centaršuta Ivanića.

Crvena zvezda, FK Crvena zvezda, FK Voždovac
foto: Starsport

59' - GOOOL! Majstorija Aleksandra Kataija! Fantastičan udarac iz slobodnog udarca i novi gol najboljeg strelca crveno-belih.

50' - Delovalo je da Eraković zaustavio Ćirkovića, ali je fudbaler Voždovca ipak uspeo da izađe kao pobednik iz njihovog duela što je nateralo mladog defanzivac crveno-belih da napravi grup prekršaj sa leđa zbog čega mu je Trifković pokazao žuti karton.

Navijači Crveni zvezde pozivaju na proslavu rođendana, tačnije na utakmicu protiv Novog Pazara koja je zakazana za nedelju, 6. marta.

Delije
foto: FK Crvena zvezda

46' - Počelo je drugo poluvreme. Navijači Crvene zvezde dotakli su se aktuelne situacije u Ukrajini, skandirali su "Srbi i Rusi braća zauvek".

Prvo poluvreme:

45 ' - Daleko od toga da je Voždovac bio bezopasan u prvom delu igre. Jeste činjenica da nisu imali pravu priliku i da su najbliži golu bili nakon udarca Pantovića, ali odigrali su sasvim solidno poluvreme protiv aktuelnog šampiona.

Crvena zvezda ima zasluženu prednost nakon zanimljivih prvih 45 minuta.

42' - Tražili su pojedini domaći fudbaleri jedanaesterac nakon što je jedan fudbaler završio na travi posle duela sa Radovanom Pankovim, međutim sudija Dejan Trifković nije ni pomislio da pokaže na belu tačku.

Crvena zvezda, FK Crvena zvezda, FK Voždovac
foto: Starsport

34' - GOOOL! Crvena zvezda vodi na "krovu"! Akciju je poveo Mirko Ivanić, a Zvezda je imala puno sreće nakon njegovog udarca, pošto se lopta od defanzivca odbila u gol.

32' - Ozbiljno se zahuktava na Voždovcu... Deluje da je Crvena zvezda sve bliže golu, a najbolju šansu na utakmici imao je Pićini. Italijan se našao pred golom rivala, imao je idealnu poziciju, ali je nakon dodavanja Ivanića katastrofalno šutirao i loptu poslao u aut.

Sa druge strane, Voždovac se uzda u kontra napade i za sada su u tome vrlo dobri.

26' - Malo je falilo da Zvezda dođe do prednosti autogolom domaće ekipe. Katai je poslao centaršut, a nakon ne baš najspretnije intervencije defanzivca Voždovca, lopta je preletela golmana i udarila o prečku. Sreća je pomogla domaćinu.

FK Crvena zvezda, Crvena zvezda, FK Voždovac
foto: Starsport

19' - Velika prilika za Voždovac i odlična intervencija Borjana nakon šuta Pantovića. Kapiten Crvene zvezde je sprečio prednost domaćina. Odličan ritam utakmica.

17' - Dobra situacija pred golom Voždovca gde se Katai snašao i izborio za (ne laku) poziciju za šut, ali je loptu poslao preko gola.

14' - Posed lopte je na strani Crvene zvezde, međutim, Voždovac je pokušao da preti Borjanu. Taj pokušaj prošao je bez problema za Zvezdinog golmana, a na drugoj strani je potzom još jednom pokušao Pavkov koji je loše zahvatio loptu.

3' - Odmah na startu utakmice šansa za Crvenu zvezdu. Milan Pavkov je pokušao da ugrozi Krunića nakon centaršuta Kataija. Čuvar mreže je poslao loptu u korner, nakon kojeg crveno-beli nisu bili opasni.

1' - Počela je utakmica na krovu tržnog centra Stadion.

Sastavi za današnji meč:

Voždovac: Krunić – Mijailović, Milović, Ivezić, Hajdin – Purtić, Ćirković, Pantović, Ajdinović , Keita – Stoisavljević.

Crvena zvezda: Borjan - Pićini, Pankov, Dragović, Eraković - Sanogo, Srnić, Ivanić, Katai - Pavkov, Ohi.

Uoči utakmice:

Crveno-beli u utakmicu protiv devetoplasirane ekipe ulaze nakon velike pobede u večitom derbiju, dok je pred "Zmajevima" težak zadatak da prekinu niz od tri utakmice bez pobede nakon poraza u Kragujevcu od Radničkog u 24. kolu.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković, rekao je uoči utakmice protiv Voždovca da je pobeda jedini cilj.

- Ovo je novo finale za nas i nije potrebna dodatna motivacija. Radili smo na tome tokom poslednjih nekoliko meseci, pogotovo u pripremnom delu, sa mnogo priče i dobrih treninga. Podigli smo nivo mentalne i fizičke snage i niko više od nas ne može da želi pobedu. Svaka sledeća utakmica je identična kao derbi, ne menja nam se pristup. Tri boda su naš cilj koji želimo da ostvarimo - rekao je Stanković.

Njegov kolega sa klupe Voždovca, Aleksandar Linta, svestan je da njegovu ekipu čeka težak meč.

- U prethodna tri kola smo uzeli samo jedan bod i cilj je da izađemo iz te male krize. Jasno je ko je favorit, ali sporski je izaći na teren i dati sve od sebe za pobedu, što ćemo mi i uraditi. Daleko od toga da pretimo Crvenoj zvezdi, svesni smo njihovih kvaliteta, ali znamo i koje su naše prednosti. Igramo kod kuće, na našem terenu gde imamo idealne uslove da svoju igru i ideju sprovedemo u delo. Takođe, pokazali smo u prvom delu sezone na Marakani da možemo da pariramo crveno-belima i želimo da se nadigravamo. Postoje mali problemi sa povredama, takođe jedan od najstandardnijih igrača Justas Lasickas neće moći da igra zbog kartona, ali ćemo dati sve od sebe da nas to ne poremeti - poručio je Linta.

Zvezda je trijumfovala u poslednjih 10 utakmica protiv Voždovca uključujući i pobedu sa Marakane rezultatom 1:0 u prvom delu sezone kada je Mirko Ivanić postigao jedini gol na utakmici. Prošli put kada su se dve ekipe sastale na "krovu", rezultat je bio 4:1 za crveno-bele.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track