SUPER LIGA NIJE PROPALA: Inter se jedini povukao, ostalo još 11 moćnih klubova! Andrea Anjeli traži promene u evropskom fudbalu
Foto: Profimedia

ponovo aktivni

SUPER LIGA NIJE PROPALA: Inter se jedini povukao, ostalo još 11 moćnih klubova! Andrea Anjeli traži promene u evropskom fudbalu

Fudbal -

Evropska Super liga se polako vraća u žižu javnosti, uprkos tome što je pre nešto više od godinu dana doživela težak udarac od navijača širom sveta.

Prvi čovek Juventusa Andrea Anjeli, u četvrtak uveče, potvrdio je da Super liga nije propala i da su evropskom fudbalu neophodne promene!

Anjeli je naglasio da su se klubovi osnivači obavezali na 120 strana ugovora i da ih je od početnih 12 ostalo 11. Brojni mediji širom Evrope prenose da je Inter potpuno izašao iz projekta.

U tzv. projektu formiranja Super lige, koju su spremni finansijski snažno da podrže neke od najvećih kompanija i banaka na svetu, i dalje su: Arsenal, Milan, Čelsi, Atletiko Madrid, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Totenhem, Real Madrid, Barselona i Juventus, čiji je predsednik Anjeli jedan od najvećih zagovornika novog takmičenja.

Za razliku od Anjelija, najveći protivnik i borac protiv ovakvog vida fudbalskog super-takmičenja je predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track