DRAKONSKA KAZNA ZA ZAGREPČANE: Dinamo na žestokom udaru UEFA zbog ustaških zastava i scena iz Sevilje koje su obišle Evropu VIDEO
Foto: Profimedia

rigorozni u uefa

DRAKONSKA KAZNA ZA ZAGREPČANE: Dinamo na žestokom udaru UEFA zbog ustaških zastava i scena iz Sevilje koje su obišle Evropu VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Dinama iz Zagreba su učešće u evropskim takmičenjima, tačnije Ligi Evrope, ove sezone završili dvomečom protiv Sevilje koja je obezbedila igranje osmine finala.

Šampion Hrvatske je pobedio na Maksimiru rezultatom 1:0, ali je u prvom meču na stadionu Ramon Sančez Pishuan izgubio rezultatom 3:1, pa je ekipa iz Andaluzije prošla dalje.

Meč u Španiji je odigran 17. februara, a dve nedelje kasnije UEFA je na Maksimir poslala kaznu zbog ponašanja navijača Dinama, popularnih "Bed blu bojsa".

Oni su u Sevilji pravili nerede na ulicama grada gde su viđene ustaške NDH zastave, ali i na stadionu gde su se potukli sa španskom policijom.

Evropska kuća fudbala je odlučila da bez previše saosećanja kazni Dinamo sa 30.000 evra i jednom utakmicom bez navijača u gostima.

Kako trenutno stoje stvari u prvenstvu Hrvatske, mogao bi Dinamo tu kaznu da odradi u kvalifikacijama za Ligu konferencija, pošto posle 25 utakmica sa 53 osvojenih bodova deli prvo mesto sa Osijekom koji ima i utakmicu više, dok trećeplasirana Rijeka ima bod manje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track