ZVEZDA JE DAVALA OZBILJAN NOVAC PARTIZANU: Miša Kosanović otkrio kako je CVELE pomogao ZEKI i kako su se negovali VEČITI RIVALI
Foto: Ana Paunković, Marina Lopičić, Beta

nekad beše

ZVEZDA JE DAVALA OZBILJAN NOVAC PARTIZANU: Miša Kosanović otkrio kako je CVELE pomogao ZEKI i kako su se negovali VEČITI RIVALI

Fudbal -

Nekada su između beogradskih klubova vladali zdravi sportski odnosi

Milorad Kosanović, nekadašnji trener fudbalera Crvene zvezde, otkrio je da je šampion Evrope i sveta iz 1991. godine finansijski pomagao najvećeg rivala Partizan.

Milorad Kosanović
foto: Starsport©

Mlađe generacije slušale su priče o tome kako je Bajern pre jedne decenije spasao svog najvećeg rivala Borusiju iz Dortmunda. E, decenijama pre toga, Crvena zvezda je isto činila svom najvećem rivalu Partizanu. Bila su to druga vremena, vremena zdravog sportskog rivalstva, a ono što je činio i radio vizionar poput Vladimira Cvetkovića, pitanje je da li će iko ponoviti.

Nažalost, poslednjih godina smo svedoci nezdravih odnosa večitih rivala. Od pevanja pogrdnih pesama pojedinih sportskih radnika na račun Crvene zvezde, do rata saopštenjima, toksičnih izjava i prozivki sa obe strane koje traju i danas.

Vladimir Cvetković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Ostaće za anale zapisano da je Vladimir Cvetković ozbiljan novac pozajmio svom kolegi Žarku Zečeviću iz Partizana, a o tome je pričao Milorad Kosanović za Sportski žurnal.

- Cveleta nema na svetu, nigde! Svedok sam bio pozajmice Partizanu, uveče na večeri pitao: zašto dade onoliki novac Žarku Zečeviću. Mišo upamti, rekao je, Zvezda ne može da bude velika ako nije i Partizan. Viška para imamo, vratiće... Nije poklon - prisetio se Kosanović.

Žarko Zečević
foto: Ana Paunković

Gajila je Crvena zvezda prijateljske odnose i sa ostalim klubovima.

- Sa Zvezdom smo igrali utakmicu u Novom Sadu, ko pobedi - prvak države! Uprave su bile posvađane zbog "slučaja Zjajo". Cvele me nazvao: moji bi da dođu, ali neće da mole. I predložio: tvojima kaži da bismo došli, ja mojima da vi insistirate na našem dolasku, ha, ha... E, to su bili sportski radnici. Majstori - prisetio se Kosanović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track