DA LI JE UGROŽEN ISTORIJSKI PLASMAN SRBIJE? Evo kako su ubedljivi porazi Partizana i Zvezde uticali na nacionalni koeficijent!
Foto: @starsport

EVROPSKI KUPOVI

DA LI JE UGROŽEN ISTORIJSKI PLASMAN SRBIJE? Evo kako su ubedljivi porazi Partizana i Zvezde uticali na nacionalni koeficijent!

Fudbal -

Ubedljivi porazi "večitih" u prvim mečevima osmine finala evropskih kupova nisu uzdrmali 11. poziciju Srbije na listi nacionalnih koeficijenata Evropske fudbalske unije (UEFA).

Partizan je u Beogradu doživeo debakl od holandskog Fejenorda, izgubivši sa 5:2, a kako su crrno-beli igrali, dobro su i prošli. Sa tri gola razlike je poražena i Crvena zvezda u Glazgovu od Rendžersa (0:3), ali se mora priznati da se sve urotilo protiv crveno-belih koji u Škotskoj nisu bili u podređenom položaju.

To znači da i dalje čvrsto držimo mesto koje u evro-sezoni 2023/2024. donosi Srbiji pet učesnika u Evropi, od kojih jedan ide direktno u grupnu fazu Lige šampiona, a drugi u kvalifikacije.

Glazgov rendžers, Crvena zvezda, Alfredo Morelos
foto: Printskrin

Jedini koji imaju teoretske šanse da nas ugroze do kraja tekućeg ciklusa su Belgijanci i Švajcarci, ali takođe se ni oni nisu proslavili. Gent je izgubio od grčkog PAOK-a (0:1), a Bazel je poražen od Marselja (1:2), tako da je rastojanje ostalo isto.

Ako ne bude senzacionalnih rezultata u finišu evropskih kupova, Superliga Srbije će, dakle, u 2023/2024. imati direktnog predstavnika u grupnoh fazi Lige šampiona, drugi će u kvalifikacije za elitu, jedan u plej-of za Ligu Evrope, a dva u borbe za plasman u Ligu konferencija.

Kurir sport

Bonus video:

00:19

Aleksandar Dragović na konferenciji Crvene zvezde posle Rendžersa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track