TRANSFER BOMBA OD KOJE SE TRESE SVET: Mbape je Realov, za potpis 80 MILIONA EVRA, plata po sezoni 25.000.000!
Foto: Printscreen, EPA/Sergio Perez, Shutterstock

ludilo

TRANSFER BOMBA OD KOJE SE TRESE SVET: Mbape je Realov, za potpis 80 MILIONA EVRA, plata po sezoni 25.000.000!

Fudbal -

Francuz odlučio da na leto postane član "kraljevskog kluba" iz Madrida

Real je pobedio PSŽ i izbacio ga iz Lige šampiona, a sada mu je čini se zadao i konačan udarac, jer mu je preoteo najboljeg igrača Kilijana Mbapea.

Kilijan Mbape
foto: Profimedia

Španski sportski dnevnik "Marka" na naslovnoj strani objavljuje ponosno da je Kilijan Mbape novi fudbaler Reala. Transfer će biti realizovan na leto, kada će mladi Francuz kao slobodan igrač stići na stadion "Santijago Bernabeu".

Dve strane su prema pisanju španskog lista dogovorile sve uslove saradnje. Nije poznato na koliko godina će biti potpisan ugovor, ali jeste da će Kilijan Mbape samo za potpis dobiti između 60 i 80 miliona evra. Plus, po sezoni će zarađivati 25.000.000 evra.

Da li će Kilijan Mbape ostvariti dečački san i potpisati za Real, odgovor ćemo dobiti na završetku sezone. Sasvim je izvesno da PSŽ neće sedeti skrštenih ruku, jer oni već mesecima ubeđuju Francuza, ali i njegove roditelje da je od nacionalnog interesa da Kilijan Mbape ostane u Parizu. U celu priču bio je uključen predsednik Francuske Emanuel Makron. Glavnu reč tokom pregovora vodi majka fudbalera Fajze Lamari.

Kilijan Mbape
foto: Profimedia

Novac nije problem za gazde kluba PSŽ i bogatog predsednika kluba, Kataranina Nasera El-Kelaifija. Pre nekoliko nedelja, list "Parizijen" pisao je da su čelnici PSŽ odlučili da Mbapeu ponude godišnju platu od 50.000.000 evra neto i bonus za potpisivanje novog ugovora u iznosu od 100.000.000 evra. Direktor PSŽ Brazilac Leonardo nije demantovao informaciju da PSŽ želi da zadrži Mbapea, ali je istakao da nikakva konkretna ponuda nije data Francuzu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track