ARAPIMA PRODAJU ČELSI ZBOG NAFTE? Vlada Velike Britanije ima PLAN kako da dođe do CRNOG ZLATA i to preko ABRAMOVIČEVOG kluba
Foto: EPA / Andy Rain, Profimedia, Shutterstock, Printscreen/Wikipedia

POVEZANO

ARAPIMA PRODAJU ČELSI ZBOG NAFTE? Vlada Velike Britanije ima PLAN kako da dođe do CRNOG ZLATA i to preko ABRAMOVIČEVOG kluba

Fudbal -

Da li to premijer Boris Džonson ima plan da na taj način obezbedio dovoljne zalihe energenta, kako bi zemlja lakše prebrodila svetsku krizu?

Pojavila se velika prepreka da Srpkinja postane gazdarica Čelsija! Britanac Nik Kendi, suprug glumice srpskog porekla Holi Valans, izgleda da ispada iz trke. A razlog je nafta, navode mediji iz Londona!

Naime, na radost britanske vlade pojavila se ponuda arapskog konzorcijuma "Saudi medija grup" za kupovinu "plavaca" vredna 2.700.000.000 funti. Ukoliko je ova informacija, koju je plasirao britanski Dejli mejl, tačna, vlasti su i te kako spremne da dopuste ulazak novih arapskih biznismena predvođenih Muhamedom Alheridžijem u Premijer ligu.

Premijer Britanije Boris Džonson navodno na ovaj način planira da obezbedi dodatne zalihe nafte u situaciji kad se zbog rata u Ukrajini na svetskom tržištu predviđaju nestašice, a cene su već počele da divljaju.

Tajkun Nik Kendi bio je najozbiljniji kandidat da preuzme klub sa Stamford bridža od Romana Abramoviča, spekulisalo se da je njegova ponuda vredna oko tri milijarde funti. Bogati šeici, navodno, nude nešto manje, ali je vlada Velike Britanije spremna da se okrene njima čak i u slučaju da im prodaju Čelsi jeftinije. Od tog posla, smatra vlada, koristi bi imala čitava zemlja.

Dolazak arapskih tajkuna u Njukasl nije naišao na odobravanje na Ostrvu zbog kršenja ljudskih prava, ali je klima sada potpuno drugačija, stanje u svetu je sve komplikovanije i svako gleda svoj interes. Otud se verovatno plasira i informacija da pomenuti "Saudi medija grup" nema političkih veza sa Saudijskom Arabijom, kao što je to slučaj s vlasnicima Njukasla.

Njukasl
foto: Profimedia

Čini se da se pripremaju uslovi kako bi javnost lakše "progutala žabu" u situaciji u kojoj se jednom Britancu onemogućava da postane vlasnik engleskog premijerligaša.

Muhamed Alheridži je na čelu kompanije koja godišnje obrne oko 900.000.000 evra, a povezuju je i sa saudijskim klubovima Al Nasrom i Al Hilalom. U svakom slučaju, problem mora biti rešen što pre jer je londonski klub veliki balast i Boris Džonson tek sad vidi koliko je teško upravljati tako velikim sportskim kolektivom.

Čelsi: Dopustite nam da prodajemo ulaznice

Čelsi je pozvao vladu Velike Britanije da dozvoli prodaju ulaznica za njegove mečeve, uprkos tome što je imovina kluba zamrznuta nakon sankcija uvedenih vlasniku kluba Romanu Abramoviču.

Prema ograničenjima, Čelsi više ne može da prodaje karte svojim i protivničkim navijačima, kao ni navijačima kluba koji žele da gledaju Čelsi na gostovanjima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track