DRAMA OKO ODIGRAVANJA MEČA LIL - ČELSI: Englezi zbog sankcija Romanu Abramoviču možda ne otputuju na utakmicu Lige šampiona
Foto: EPA/Andy Rain

Pod znakom pitanja

DRAMA OKO ODIGRAVANJA MEČA LIL - ČELSI: Englezi zbog sankcija Romanu Abramoviču možda ne otputuju na utakmicu Lige šampiona

Fudbal -

Francuski list "Lekip" objavio je u utorak da je odigravanje utakmice Lige šampiona Lil - Čelsi pod velikim znakom pitanja.

Revanš meč osmine finala Lige šampiona je na programu u sredu od 21 čas u Francuskoj, a Čelsi je prvu utakmicu u Londonu dobio rezultatom 2:0.

U slučaju da se engleskom klubu zabrani nastup UEFA bi verovatno registrovala utakmicu službenim rezultatom 3:0, pa bi "Plavci" ostali bez četvrtfinala i mogućnosti da odbrane trofej.

Aktuelni šampion Evrope nalazi se u ogromnim problemima zbog sankcija za vlasnika kluba Romana Abramoviča. Ruski oligarh je na udaru zbog veza sa Vladimirom Putinom, predsednikom Rusije. Čelsiju su suspendovani svi računi, zabranjena je prodaja karata, proizvoda s klupskim obeležjima, te bilo kakva vrsta transfera igrača ili produženje ugovora. Jedna od najčudnijih sankcija se odnosi na ograničen budžet za organizaciju odlaska na gostovanje. Maksimalni iznos kojeg mogu da potroše iznosi 20.000 funti. Uobičajni odlazak na gostovanje u Premier ligi košta oko 30.000 funti, pa je jasno da je potrebna znatno veća suma za odlazak u Francusku.

Ostaje da se vidi šta će se dešavati u sredu i da li će biti utakmice u Lilu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track