KONTROVERZNI MAĐAR IZ RUMUNIJE SUDI NA MARAKANI! Šveđanima obećao: Ako sam pogrešio kod PENALA, daću vam DVA u drugom poluvremenu!
Foto: Profimedia

LIGA EVROPE

KONTROVERZNI MAĐAR IZ RUMUNIJE SUDI NA MARAKANI! Šveđanima obećao: Ako sam pogrešio kod PENALA, daću vam DVA u drugom poluvremenu!

Fudbal -

Rumunski Mađar Ištvan Kovač biće glavni arbitar na revanš meču osmine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i Rendžersa, saopštila je Evropska fudbalska unija (UEFA) Pomagaće mu zemljaci Florin Marinesku i Ovidiu Artene, dok će u VAR sobi sedeti Nemac Kristijan Dingert.

Utakmica između Zvezde i Rendžersa na programu je u četvrtak od 18.45 časova na stadionu "Rajko Mitić". Prvi meč u Glazgovu, Rendžers je dobio sa 3:0..

Kovač je ove sezone sudio na tri meča Lige šampiona. Posebno je ostao upečatljiv tokom utakmice između Sevilje i Lila kada je podelio 11 žutih kartona.

Nedavno je bio na Nou Kampu gde je delio pravdu na meču između Barselone i Napolija. Ono što upada u oči jeste podatak da je samo tokom ove sezone, na evropskim mečevima, dosudio čak šest penala. Primera radi dva puta je dosudio jedanaesterac tokom duela kvalifikacija za Ligu konferencija između Zorje i bečkog rapida.

U centru pažnje Rumun se našao 2018. godine kada je sudio meč Lige nacija između Švedske i Turske, kada su domaćini slavili 1:0 golom Grankvista.

Grankvist je na poluvremenu otišao kod Kovača kako bi mu se požalio zašto nije dosudio penal nakon prekršaja nad njim.

- Sudija mi je tada rekao: `Pogledaću situaciju opet u svlačionici. Ako sam pogrešio, daću vam dva penala u drugom poluvremenu` - otkrio je tom prilikom Grankvist.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track