UŠKE JE BIO MAJSTOR DO KRAJA: Nebojša Vučićević postigao 6 golova na malom fudbalu, srušio se i sa terena otišao u smrt!
Foto: Privatna arhiva

Bolno

UŠKE JE BIO MAJSTOR DO KRAJA: Nebojša Vučićević postigao 6 golova na malom fudbalu, srušio se i sa terena otišao u smrt!

Fudbal -

Nebojša Vučićević bio izuzetno raspoložen na poslednjem meču koji je odigrao

Šta je život... u jednom momentu magija i slavlje, u drugom potpuna tuga.

Neverovatan splet okolnosti prethodio je tragediji koja je potresla fudbalsku Srbiju.

Šmeker na terenu, ali i van njega. Čovek koji je obeležio jednu epohu OFK Beograda, Partizana, Beograda, Dorćola. Proteklu nedelju obeležio je silazak Nebojše Ušketa Vučićevića sa životne scene.

I to na mestu koje je najviše voleo - fudbalskom terenu. Uške je preminuo od posledica srčanog udara koji je doživeo na malom fudbalu u petak uveče u balonu na Zvezdari.

- Dao je prethodno šest-sedam golova, srušio se, pokušana je reanimacija, ali, nažalost, nije mu bilo spasa - kazuje nam svedok nemile scene.

Nebojša Vučićević
foto: Privatna arhiva

Upravo je njegov cimer iz igračkih dana u Partizanu Goran Stevanović govorio za Kurir o njegovom umeću:

- Završio je život na fudbalskom terenu, koji je najviše voleo. Bio je mađioničar s loptom! Virtouz kakvih više nema.

Vučićević je u bogatoj igračkoj karijeri dva puta nastupao za OFK Beograd, u kom je počeo seniorsku karijeru, a za Partizan od 1984. do 1989. i u tom periodu osvojio dve titule prvaka Jugoslavije i jedan Kup.

Kao trener je vodio veliki broj klubova, a poslednji u kome je radio bio je Dinamo iz Vranja.

Uške je sahranjen u ponedeljak na groblju Lešće u Beogradu. Uspomena na njega živeće večno. Kao i podaci o svemu što je učinio tokom igračke karijere.

Emotivna objava naslednika

Vanja Vučićević, naslednik Nebojše, objavio je na Instagramu video u kome njegov otac zagrljen peva sa Ivanom Gavrilovićem. Poznati pevač je "samo za Ušketa Vučićevića" otpevao s njim u duetu jednu poznatu kafansku pesmu.

(Kurir sport/Miloš Bjelinić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track