OVO SU OCENE FUDBALERIMA ZVEZDE ZA PRIKAZANO PROTIV RENDŽERSA: Pićini krivac, Ivanić držao čas fudbala! Stanković razbio kolegu!
Foto: Stefan Stojanović

SKENER KURIRA

OVO SU OCENE FUDBALERIMA ZVEZDE ZA PRIKAZANO PROTIV RENDŽERSA: Pićini krivac, Ivanić držao čas fudbala! Stanković razbio kolegu!

Fudbal -

Crvena zvezda pobedila je Rendžers sa 2:1 (1:0), ali je završila takmičenje u Evropi zbog poraza 3:0 u prvom meču. Ovo su ocene fudbalerima srpskog kluba za učinak u revanšu.

Analizirao: Aleksandar Radonić

Milan Borjan 7

Sve što je bilo do njega, Zvezdin kapiten je uhvatio. Nije kriv za gol, u toj situaciji nije mogao bolje, posebno što je lopta promenila pravac. Kao lider na terenu bodrio je saigrače posle šoka i primljenog gola. Skinuo jednu opasnu loptu na kraju utakmice.

Kristijano Pičini 6

Dosta puta se ponavljao, time se i mnogo trošio, sprečio jednu opasnu kontru, evidentno da nema snage, ali i takav je sam sebi napravio šansu za gol. Direktan je krivac za gol, jer mu je pobegao Kent strelac izjednačujućeg gola.

Strahinja Eraković 7,5

Igrao bez straha i prevelikog respekta prema protivniku, bilo je tu i sitnijih grešaka, što je nadoknađivao neverovatnom energijom. Izdigao se kada je presekao opasnu kontru protovnika u sitauciji "3 na 3", nabildovao se samopouzdanjem i lako čistio sve teške situacije. Svetla tačka u Zvezdinom timu, položio veliki evropski ispit.

Aleksandar Dragović 7

Bukvalno se tukao sa Morelosom, koliko je bilo žestoko pokazuje i da je posle jednog duela završio sa razbijenom glavom. Stizao je sve, ali kod primljenog gola nije mogao da ispravi Pičinijevu grešku. Njegovoj igri nema šta da se zameri, još jednom je potvrdio da je jedan od najkorisnijih igrača Zvezde.

Milan Rodić 7

Sprečio bilo kakav problem po levoj strani, bio od velike koristi Ivaniću, kojem je čuvao leđa i omogućavao mu da pritiskuje zadnju liniju Rendžersa. Još jedna utakmica bez greške u njegovom mandatu na Marakani, čovek zadatka i velike odgovornosti.

Seku Sanogo 7

Zvezdin zid, ali bukvalno, neprelazan, postavljao se kao zaštitni štit ispred poslednje linije, ujedno radio onaj prljavi posao na sredini terena da bi Kanga mogao da se posveti ofanzivi. Ništa ne može da mu se prigovori jer nije štedeo ni sebe, a ni protivnika 90 minuta.

Gelor Kanga 6,5

Imao veliki radijus kretanja, kljukao je loptama Ivanića i Kataija, ali u dosta prilika i grešio. Ne prija mu pozicija kada deluje povučenije, iz drugog plana, jednostavno nije toliko opasan po gol, kada igra bliže napadačima. Jedna od najslabijih partija u drugom mandatu u Zvezdi, utakmica koju će želeti što pre da zaboravi, kako on, tako i navijači.

Aleksandar Katai 7

Raspoložen na početku meča kada je umeo da posloži na zadnjicu Landstrama, sjajno je asistirao Ivaniću kod gola, više kuraža bilo mu je potrebno da šutira. Imao je previše "poteza više" kada je prosto hteo da se ušeta u gol protivnika, umesto da samo ćušne loptu u mrežu. Istopio se kako je utakmica odmicala, posebno kad je Ivanić izašao sa terena.

Mirko Ivanić 7,5

Maestralan, motivisan, hladan kao špricer kod prvog gola, posle toga imao još jednu šansu, ali mu je Mekgregor odbranio jer je šutirao slabijom nogom. Proslavio je škotskig golmana koji mu je skinuo nekoliko neverovatnih šuteva koje je publika videla u mreži.

Milan Pavkov 7

Opasan po gol protivnika, jednu "mrtvu" šansu nije realizovao, tačnije traljavo je šutirao. Stalno je na leđima imao snažnog Baloguna sa kojim se rvao tokom celog meča. U drugom delu nije razumeo Ohija i jedna izgledns šansa za 2:0 i potpuni preokret otišla je u nepovrat. Sanjaće tu šansu i ovaj meč sa Rendžersom jer je mogao da se proslavi kao protiv Liverpula pre četiri godine.

Ohi 7

Šteta je što više minuta u nogama nema u tandemu sa Pavkovom, jer deluju kao ubitačan tandem, u želji da što više asistira pravio je određene greške, kao na početku drugog dela kada je umesto da šutne prema golu asistirao Pavkovu iz izgledne prilike.

Milan Gajić 6

/od 57.minuta u igri, kada je zamenio povrrđenog Pičinija, svoj posao je odradio više nego korektno, uštopovao je opasnog Kenta koji je Pičiniju pravio probleme.

El Fardu Ben 7

/od 63. minuta, kada je zamenio Ohija. Obrukao se u 67.minutu kada je očajno šutirao iz zicer pozicije, tako da mu je Mekgregor na liniji uhvatio živu loptu. Na kraju se iskupio hladnokrvo realizovavši penal za pobedu od 2:1. Očigledno mu ne prija klupa, ni uloga džokera koju ima u drugom delu sezone.

Nemanja Motika /

/od 72. minuta, kada je zamenio strelca pevog gola Mirka Ivanića, bez učinka za ocenu.

Filipo Falko 7

/od 72. minuta, kada je zamenio Milana Rodić, u velikoj želji da se pokaže dosta je grešio. Na kraju je uspeo da iznudi penal, koji je Ben pretvorio u gol i još jednu Zvezdinu evropsku pobedu.

Dejan Stanković 7

Taktički odlično spremio ekipu, našpanovao je za 90 minuta iscrpljujuće borbe. dobro je namestio igru, sa dva napadača pritisnuo je zadnju liniju Rendžersa, dok je Sanogo bio blok između betnog reda i odbrane. Jedinu grešku napravio je kada nije zamenio povređenog Pičinija na poluvremenu, ispostaviće se kasnije da je to odlučilo dalji tok meča. Teško je istrpeo čudne odluke sudije Kovača, pa je opomenut. Dobio ovacije publike na kraju utakmice, posle pobede, ali i oproštaja od Evrope za ovu sezonu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja