CRNI REKORD PARTIZANA, "OSMICA" KOJA MNOGO BOLI: Crno-beli će pamtiti FEJENORD, ne po dobrom!
Foto: www.partizan.rs

za istoriju

CRNI REKORD PARTIZANA, "OSMICA" KOJA MNOGO BOLI: Crno-beli će pamtiti FEJENORD, ne po dobrom!

Fudbal -

Klub iz Humske u jednoj od najuspešnijih sezona zebeležio izrazito negativan rezultat

Pamtiće generacije navijača Partizana bolnu eliminaciju od holandskog Fejenorda u proleće 2022. godine u Ligi konferencije. A, kako i ne bi, kada je postavljen negativan rekord u 77 godina dugoj istoriji kluba. Da apsurd bude veći, u sezoni koja je jedna od najuspešnijih u prošlosti, jer je klub stigao do osmine finala evropskog takmičenja, ojačao koeficijent u UEFA, u borbi je za titulu u Superligi...

Rikardo Gomeš
foto: www.partizan.rs

U dve utakmice protiv Fejenorda, Partizan je primio osam golova, kod kuće (2:5) i u Roterdamu (1:3). Nikada pre crno-beli nisu primili od neke ekipe osam komada. Pamte se tri poraza u kojima je Partizan primio sedam golova.

Saša Zdjelar
foto: www.partizan.rs

Kako piše portal Mocartsport, negativan rekord do sada je bio protiv Juventusa i to iz 1961. godine. Tada je u dva meča sevnula "sedmica". Bilo je 5:0 u Torinu i 2:1 u Beogradu za Staru damu. Sedam je dao i Dinamo iz Kijeva pre četiri godine, ali u grupi Lige Evrope (3:2, 4:1), kao i Bilbao dve godine pre toga (2:0, 5:1) u istom takmičenju.

Kvinsi Menig
foto: www.partizan.rs

Šest golova Partizanu dao je Dinamo iz Drezdena i to svih šest u Istočnoj Nemačkoj (6:0), dok je u Humskoj bilo 0:0. Još dva kluba su šest puta tresli mrežu crno-belima: Kvins Park Rendžers (6:2, 0:4) i Seltik (5:4, 1:2), ali oba puta je srpski tim u tim duelima prolazio dalje.

Miloš Jojić
foto: www.partizan.rs

Po šest pogodaka davali su i Bajern iz Minhena (3:0, 3:1), pa Slavija iz Praga (5:1, 1:3), daleko pre njih CSKA iz Sofije (1:4, 1:2) kojima je to bilo dovoljno za prolazak dalje. Pored njih i Klub Briž u grupi Lige Evrope (2:0, 4:2), Bešiktaš u istom takmičenju (4:0, 2:1), Arsenal u Ligi šampiona (3:1, 3:0).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track